Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να μείνει απαθής στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η ομάδα της Λάρνακας θα προχωρήσει σε ενίσχυση του ρόστερ της κι αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Η ιστοσελίδα μας αποκαλύπτει το πλάνο του Τσάβι Ρόκα και πώς αυτό επηρεάζεται από τον… Κρίστιαν Ζοέλ.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Το πλάνο περιλαμβάνει την απόκτηση μάξιμουμ τριών ποδοσφαιριστών. Η βασική προτεραιότητα του Καταλανού τεχνικού διευθυντή, είναι η απόκτηση ενός αμυντικού μέσου. Ο ποδοσφαιριστής αυτός θα έχει περισσότερες ανασταλτικές αρμοδιότητες, ούτως ώστε να μπορεί να αντικαθιστά είτε τον Λουΐς Γκουστάβο είτε τον Ραφαήλ Μάμα. Τέτοιος παίκτης, μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει άλλος στο ρόστερ πλην των δύο προαναφερθέντων και είναι ανάγκη να γίνει μία τέτοια κίνηση.
Απ’ εκεί και πέρα, ο Ρόκα έχει στο πλάνο του την απόκτηση ενός ακόμη μέσου κι ενός αμυντικού που θα μπορεί να αγωνίζεται και στο αριστερό άκρο, μόνο που αυτές οι κινήσεις θα αφορούν ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών, για τον κατάλογο «Β». Μόνο όμως αν βρεθούν πολύ καλές περιπτώσεις θα προχωρήσει ο Τσάβι σ’ αυτές τις δύο μεταγραφές. Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ θα κάνει από μία έως και τρεις μεταγραφές.

ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ: Ο επικρατέστερος για να αποχωρήσει προκειμένου να γίνει εφικτή η μεταγραφή του μέσου για τον κατάλογο «Α», είναι ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας που αγωνίστηκε μόλις στα δύο πρώτα παιχνίδια με Δόξα και Ομόνοια, έχοντας αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού που τον άφησε εκτός για μεγάλο διάστημα, δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει και είναι αλήθεια πως κάτι τέτοιο μοιάζει πλέον πολύ δύσκολο, αφού ο Τούμπας δείχνει να έχει… καπαρώσει τη θέση στον «άσο». Δεν πρόκειται φυσικά να αποχωρήσει άμεσα από το ρόστερ και σ’ αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο η περίπτωση του Κρίστιαν Ζοέλ…

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΖΟΕΛ: Ο αθλητικός διευθυντής της Σπόρτινγκ Χιχόν, ανάφερε σε δηλώσεις του πως δεν είναι ικανοποιημένοι με το χρόνο συμμετοχής του Κουβανού τερματοφύλακα (έπαιξε μόνο στο κύπελλο με την Αλκή) κι ότι ενδέχεται να διακόψουν το δανεισμό του.
Στην ΑΕΚ δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση, όμως από τη στιγμή που πρόκειται για επίσημη τοποθέτηση, θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσουν το όλο θέμα διότι επηρεάζει και μάλιστα πολύ τον προγραμματισμό.
Αν ο Ζοέλ, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο «Β», τελικά αποχωρήσει, ο Ρόκα πιθανόν να αναγκαστεί να κινηθεί για την αντικατάστασή του κι ασφαλώς δεν είναι εύκολο να βρεις ικανό τερματοφύλακα μέσα στον Ιανουάριο και μάλιστα κάτω των 22 ετών.
Συνάμα, θα πρέπει να βάλει στην αναμονή την υπόθεση Μαρτίνεθ-και ταυτοχρόνως την απόκτηση μέσου-αφού δεν γίνεται να μείνει μόνος ο Τούμπας. Μέχρι τώρα πάντως, ο Ρόκα δεν είχε στο πλάνο του την απόκτηση τερματοφύλακα. Κι αν στο μυαλό σας έρχεται ο Ανδρέας Παρασκευά, ιδού παρακάτω τα δεδομένα στην περίπτωσή του…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ: Ο Κύπριος τερματοφύλακας άρχισε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ωστόσο ακόμη χρειάζεται χρόνο. Δύσκολα θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μέσα στον Ιανουάριο και πιθανότατα θα είναι έτοιμος τον Φεβρουάριο, όσο έτοιμος κι αν μπορεί να θεωρηθεί ένας τερματοφύλακας μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας. Είναι λοιπόν κατανοητό, βάσει των όσων αναφέραμε πιο πάνω, ότι η περίπτωση του Λεάλ θα παίξει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό του Τσάβι Ρόκα για την ενίσχυση του ρόστερ τον Ιανουάριο.

Ανδρέας Βεντούρης