Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα (απουσίες, εκτός έδρας ντέρμπι), ο βαθμός που πήρε ο Απόλλωνας στο ΓΣΠ δεν του κακοπέφτει ιδιαίτερα. Αποχώρησε αλώβητος από μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία ομάδα που για τους δικούς της λόγους «καιγόταν» για τη νίκη.
Μολονότι προηγήθηκε στο σκορ με τον Νταμπό λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημίχρονου και άλλαξε τα δεδομένα (υπέρ του) σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο, στο δεύτερο μέρος πλήρωσε την οπισθοχώρησή του.
Ήταν αναμενόμενο πως το ΑΠΟΕΛ θα επιχειρούσε να ασκήσει πίεση για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι «γαλάζιοι» επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να κερδίσει μέτρα, υποχώρησαν περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε και ταυτοχρόνως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Δεν είναι τυχαίο το ότι η καλύτερη φάση του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζράντι στο 59’.
Αυτός είναι και ο λόγος, θεωρώ, που ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του. Έχω την αίσθηση πως η τοποθέτησή του, αφορά περισσότερο το δεύτερο ημίχρονο και το πώς διαχειρίστηκε η ομάδα του του προβάδισμά της.
Από την άλλη όμως, ο βαθμός της ισοπαλίας σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι, με τόσα μαζεμένα προβλήματα που είχε ο Απόλλωνας, δεν είναι σε καμία περίπτωση λόγος απογοήτευσης. Η επόμενη σελίδα γυρίζεται πολύ πιο εύκολα, σε σχέση με την περασμένη βδομάδα και την ήττα από τον Άρη…

Ανδρέας Βεντούρης