Τα προηγούμενα χρόνια, ο Απόλλων διεκδίκησε τον τίτλο του πρωταθλητή, πολλές φορές μέχρι και το φινάλε, όμως έμενε στο τέλος πάντα με την πίκρα. Οι «γαλάζιοι» έφταναν μέχρι την πηγή, αλλά δεν ξεδιψούσαν.
Φέτος, η ομάδα έκανε πολλές αλλαγές, πλήρωσε το τίμημα για αυτό στην Ευρώπη, όμως στο πρωτάθλημα παρουσιάζει συνέπεια και όσο περνά ο χρόνος κερδίζει την εμπιστοσύνη των απαιτητικών της φίλων.
Εννέα νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες είναι ο απολογισμός της, με την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής. Με 28 βαθμούς φιγουράρει στην κορυφή και έχει βάσιμες ελπίδες για να κατακτήσει τον τίτλο. Τα τρία παιχνίδια που δεν νίκησε, ήταν κόντρα σε ΑΕΚ, Ομόνοια (ήττα) και Ανόρθωση (ισοπαλία). Κόντρα σε τρεις μεγάλες ομάδες που έχουν ψηλούς στόχους.
Αυτό σημαίνει ότι ο Απόλλων δεν είχε απώλειες από κανένα παιχνίδι κόντρα σε ομάδα που δεν θεωρείται από τις μεγάλες. Το συγκρότημα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ δείχνει σοβαρότητα και δεν την έχει.. πατήσει σε κανένα παιχνίδι που δεν θεωρείται ντέρμπι.
Μπορεί κάθε παιχνίδι τη φετινή χρονιά να έχει ψηλό βαθμό δυσκολίας, όμως ποιος μπορεί να… προσπεράσει το πιο πάνω στατιστικό; Απλά, να θυμίσω ότι πέρσι, ο Απόλλων, στην πρώτη φάση πήρε μόλις ένα βαθμό στα δύο παιχνίδια κόντρα στην Καρμιώτισσα, η οποία τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι πέντε χαμένοι βαθμοί, έρχονταν στο μυαλό όλων των φίλων της ομάδας στα πλέι οφ, αλλά και στο φινάλε, μιας και τόση ήταν η διαφορά από την πρωταθλήτρια Ομόνοια

Ανδρέας Ανδρέου