Η βρετανική Κυβέρνηση θα παρουσιάσει νέο νόμο στις αρχές του νέου χρόνου με στόχο την καταπολέμηση των ρατσιστικών επιθέσεων προς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με τους θύτες να κινδυνεύουν ακόμη και με 10 χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα.
Δυστυχώς, οι ρατσιστικές επιθέσεις είναι ένα γεγονός που όλο και διογκώνεται με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να υποφέρει από αυτές τις απεχθείς συμπεριφορές. Όλοι οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ προσπάθησαν με τον τρόπο τους να διαμαρτυρηθούν για τα συνεχόμενα επεισόδια ρατσιστικών επιθέσεων «μποϊκοτάροντας» τα social media για ένα Σαββατοκύριακο.
Ωστόσο, το καλοκαίρι στο Euro, οι επιθέσεις που δέχτηκαν οι Ράσφορντ, Σάκα και Σάντσο για τα χαμένα πέναλτι στον τελικό απέναντι στην Ιταλία φαίνεται πως «αφύπνισαν» την Κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον που δεσμεύτηκε να πάρει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
«Αυτό το καλοκαίρι είδαμε αυτό το όμορφο άθλημα να αμαυρώνεται από επονείδιστο ρατσισμό από τα διαδικτυακά τρολ, που κρύβονταν πίσω από τα πληκτρολόγιά τους και κακοποίησαν τους ποδοσφαιριστές μας. Ο ρατσισμός είναι απαράδεκτος και το ποδόσφαιρο έχει αμαυρωθεί από αυτήν την επαίσχυντη μάστιγα για πάρα πολύ καιρό», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.
Όπως αναφέρει το «Sky Sports», η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει νέο νόμο στις αρχές του 2022, που θα προβλέπει τον αποκλεισμό των παραβατών από τα γήπεδα από 3 έως 10 χρόνια και έτσι δεν θα μπορούν να παρακολουθούν από κοντά την ομάδα τους.