Ένας από τους βασικούς λόγους της εξαιρετικής πορείας που πραγματοποιεί η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, είναι τα αποτελέσματά της στα ντέρμπι. Τα αποτελέσματά της είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά, καθώς μετράει μόνο νίκες και μόνο σε ένα ματς της… ξέφυγε, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να… καθαρίσει από το ημίχρονο.
Η ομάδα της Λάρνακας νίκησε με 2-1 την Ομόνοια, 4-1 τον Απόλλωνα, 2-1 την Ανόρθωση, 2-0 την ΑΕΛ, ενώ εξήλθε ισόπαλη 0-0 με το ΑΠΟΕΛ. Στο τελευταίο παιχνίδι και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο να πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, ωστόσο δεν έβαζε την μπάλα στο πλεκτό, παρά τις πάμπολλες ευκαιρίες που δημιούργησε τότε.
Αυτό ακριβώς το αήττητο σερί θέλει να δώσει συνέχεια στο αυριανό ντέρμπι με την Ομόνοια. Εκτός έδρας μάλιστα, η ΑΕΚ μετράει μόνο νίκες στα ντέρμπι με τις παραδοσιακές ομάδες της πρώτης εξάδας, συγκεκριμένα… τρία στα τρία και στο ΓΣΠ θα επιδιώξει να πετύχει το καρέ! Σε μία τέτοια περίπτωση, θα αυξήσει τη διαφορά της από τους «πράσινους» στο +14, ασχέτως αν η αντίπαλος της θα έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα.
Μπορεί ο Νταβίντ Καταλά να τόνισε πως δεν πρόκειται να κριθεί κάτι ακόμη κι αν η ομάδα του πάρει το «διπλό» κι έχει απόλυτο δίκαιο, αλλά μια τέτοια απόσταση θα δώσει στην ΑΕΚ μία μεγαλύτερη ασφάλεια…

Ανδρέας Βεντούρης