Όταν προηγείσαι στο 78’ και ισοφαρίζεσαι μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ενδεχομένως η ισοπαλία στο τέλος να σου αφήνει μία πικρή γεύση. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να ισχύσει για την ΑΕΚ.
Μπορεί να είχε την ευκαιρία να πάρει το «διπλό», εάν ήταν πιο προσεκτική και πιο συγκεντρωμένη αφότου προηγήθηκε με τον (εκπληκτικό) Ραφαήλ Μάμα, ωστόσο για να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα μπορούσε ακόμη και να χάσει με τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του Τζιωνή μετά το 1-1.
Ο ένας βαθμός δεν χαλάει καθόλου την ομάδα της Λάρνακας. Όχι μονάχα γιατί ανέβηκε στην κορυφή (αυτό μπορεί να αλλάζει από βδομάδα σε βδομάδα), αλλά γιατί παρέμεινε αήττητη σε ένα ακόμη ντέρμπι κι αυτό λέει πολλά για την παρουσία της στο φετινό πρωτάθλημα κι αποδεικνύει γιατί είναι ικανή να φτάσει μέχρι το τέλος.
Έχουμε δει και καλύτερες εμφανίσεις από την ομάδα του Νταβίντ Καταλά, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους και τις δυσκολίες της κάθε αναμέτρησης. Το ότι κράτησε τη διαφορά από τους «πράσινους», έστω κι αν έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα, είναι μεγάλη υπόθεση ενόψει της συνέχειας.
Η ΑΕΚ έκλεισε τη σειρά των τριών συνεχόμενων εκτός έδρας αγώνων με συγκομιδή επτά βαθμών (με ΑΕΛ, Δόξα και Ομόνοια), ασφαλώς απόλυτα ικανοποιητική και το ζητούμενο είναι τώρα να κλείσει το 2021 με τον καλύτερο τρόπο: με νίκη επί της Πάφος FC στην επιστροφή της στην «Αρένα»!

Ανδρέας Βεντούρης