Η Κύπρος έχει τη… δική της Boxing Day με το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» που θα διεξαχθεί την Κυριακή το απόγευμα (17:00) στο ΓΣΠ, έστω και για τα 73′ λεπτά που απομένουν. Ένα παιχνίδι όπου είναι τεράστιας σημασίας, τόσο για το ΑΠΟΕΛ, όσο και για την Ομόνοια, για τους δικούς τους λόγους. Αυτή τη στιγμή, η Ομόνοια βρίσκεται στην 6η θέση με 20 βαθμούς και το ΑΠΟΕΛ στην 7η θέση με 17.
Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα έχουμε με το τέλος του «αιώνιου»:
ΝΙΚΗ ΑΠΟΕΛ: Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πιάσουν την Ομόνοια στην 6η θέση, όμως αυτοί θα αναγράφονται ως 6οι καθώς θα υπερτερούν στην ισοβαθμία, αφού θα κερδίσουν το πρώτο μεταξύ της σεζόν. Μάλιστα θα μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους 9 βαθμούς με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται εν όψει της συνέχειας. Από την άλλη η Ομόνοια θα χάσει τεράστια ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους 6 βαθμούς και θα πέσει μάλιστα και στην 7η θέση.
ΙΣΟΠΑΛΙΑ: Μπορεί να μην είναι απαγορευτικό αποτέλεσμα για καμία εκ των δύο ομάδων, καθώς θα ανέβουν στους 21 και στους 18 αντίστοιχα, όμως θα μείνουν και οι δύο μακριά από τις προπορευόμενες ομάδες και θα αποτελέσουν ουσιαστικά το γκρουπ ομάδων από την 4η εώς και την 7η θέση. Η Ομόνοια θα ανέβει μάλιστα και μία θέση στην βαθμολογία αφού υπερτερεί στους μεταξύ αγώνες με την Πάφος FC.
ΝΙΚΗ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το 2021 και θα ανέβει στους 23 βαθμούς, στο -6 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα και θα αφήσει το ΑΠΟΕΛ στο +6. Μάλιστα θα ανέβει και στην 4η θέση, αφού θα ξεπεράσει και την Πάφος FC (21), αλλά και την Ανόρθωση (22). Το ΑΠΟΕΛ από την άλλη θα μείνει τέσσερις βαθμούς μακριά από την πρώτη 6άδα με οκτώ παιχνίδια να απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Κύπρος Εγγλέζος

Διαβάστε επίσης: Συμπληρώνεται η βαθμολογία! (ΤΟ «ΑΙΩΝΙΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)