Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις δύο καλύτερες ομάδες της Premier League, αν αναλογιστεί κανείς τους αριθμούς της. Μετρά τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα, μιας και έχει χάσει επί της ουσίας μόλις μία φορά, από την Γουέστ Χαμ, σε όλες τις διοργανώσεις στα πιο πρόσφατα 35 παιχνίδια της, ενώ παράλληλα διαθέτει και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.
Πως αλλιώς άλλωστε μπορούν να μεταφραστούν τα 50 γκολ που έχει πετύχει η Λίβερπουλ σε 18 αναμετρήσεις, με το 50% αυτών να έχουν επιτευχθεί από τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντιόγο Ζότα.
Οι δυο τους έχουν σκοράρει τα 25 από τα 50, ενώ τεράστια είναι η συμβολή του Σαντιό Μανέ, με επτά γκολ και εξαιρετική παρουσία στα ματς που έχουν λάβει χώρα μέχρι στιγμής.
Ειδική μνεία ωστόσο, οφείλουμε να κάνουμε στον Αιγύπτιο. Στον άνθρωπο που έχει πετύχει 15 γκολ, δεν κατέγραψε γκολ ή ασίστ σε ματς της Premier League για πρώτη φορά μετά από 15 αναμετρήσεις, ενώ έχει σουτάρει περισσότερο από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή σε επίπεδο πρωταθλήματος.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις ασίστ του. Μιλάμε για 9 τελικές πάσες άλλωστε, με τον Αλεξάντερ Άρνολντ να έρχεται δεύτερος, τον Γκαμπριέλ Ζεσούς τρίτο και τον Ρις Τζέιμς στην 4η θέση.
Τέλος, όσον αφορά τον Άγγλο δεξιό μπακ, έχει καταγράψει 8 ασίστ ενώ και συνολικά, είναι πρώτος στην δημιουργία ευκαιριών. Από το 2017-18 έχει μοιράσει 40 τελικές πάσες στην Premier League, ενώ το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως και ο Ρόμπερτσον μετρά 40 ασίστ σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Παρά ταύτα, η Λίβερπουλ δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση πριν από την Boxing Day, ενώ έχει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της στην κορυφή των στατιστικών κατηγοριών, τις λιγότερες ήττες, την καλύτερη επίθεση και τον 2ο καλύτερο τερματοφύλακα, αναλογικά με τα 9 clean sheet του.
Η Μάντσεστερ Σίτι προπορεύεται, παρά το γεγονός πως δεν την έχει κερδίσει στο «Άνφιλντ», ξεπερνώντας την με τρεις βαθμούς. Να σημειώσουμε πως οι «πολίτες» δεν έχουν χάσει ποτέ το πρωτάθλημα, ενώ βρίσκονται στην κορυφή στα Χριστούγεννα.
Το ότι έχουν κάθε ντέρμπι με τις ομάδες του Big 6 στην έδρα τους στον δεύτερο γύρο, πλην της Άρσεναλ, επίσης συγκαταλέγεται στα υπέρ τους, στον μαραθώνιο προς τον τίτλο!