Ο Κάρολ Μετς είναι ο… εκλεκτός του προπονητή του ΑΠΟΕΛ για το κέντρο της άμυνας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί αν χρειαστεί να βοηθήσει και από άλλες θέσεις.
Ο 28χρονος (16 Μαίου 1993) διεθνής Εσθονός έκανε καλά παιχνίδια στην καριέρα του και σαν αμυντικός μέσος. Είναι αριστεροπόδαρος ύψους 1.91μ. και από την ημέρα που… αποφάσισε να αφήσει την πατρίδα του έκανε πέντε μεταγραφές, με τις ομάδες που τον έκαναν δικό τους να πληρώνουν και χρήματα.
Karol Mets - Footie Spot
Συνολικά για τον Μετς δαπανήθηκε σχεδόν ένα εκατομμύριο για μεταγραφές (955.000). Πολύ περισσότερα πήρε από τα συμβόλαια που έκανε με αποκορύφωμα τα… πετροδόλλαρα που πήρε από την Αλ Εντιφάκ. Δημοσιεύματα του εξωτερικού κάνουν λόγο για αποδοχές ύψους 900.000 ευρώ ετησίως από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.
Το 2011 η Φλόρα του έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο και παρέμεινε εκεί στην πιο επιτυχημένη ομάδα της πατρίδα τους μέχρι το 2015. Τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς τον εντόπισε η Νορβηγική Βίκινγκ η οποία πλήρωσε 170.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της και του έδωσε συμβόλαιο κοντά στις 350.000 ευρώ ετησίως (σύμφωνα με το transfermarkt).
Karol Mets er solgt fra Viking

Τον Ιανουάριο του 2017 έκανε το βήμα για την Ολλανδία καθώς η Μπρέντα πλήρωσε 100.000 ευρώ και τον απέκτησε από τους Νορβηγούς προσφέροντας του συμβόλαιο κοντά στις 400.000 ευρώ.
Karol Mets of NAC Breda celebrates 2-0 during the Dutch Eredivisie... News  Photo - Getty Images
Τον Μάρτιο του 2019 επέστρεψε στην Σκανδιναβία, όχι στη Νορβηγία αλλά στην Σουηδία υπογράφοντας συμβόλαιο με την ΑΙΚ Στοκχόλμης. Οι Σουηδοί πλήρωσαν 300.000 ευρώ και έδωσαν άλλες 500.000 ετησίως στον Εσθονό.
ΑΠΟΕΛ: Μετς η πρώτη επιλογή, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - mobile
Τον Οκτώβριο ήρθε η τεράστια πρόταση από τους Άραβες την οποία δεν μπορούσε να αρνηθεί. Στην Αλ Εντιφάκ είχε μια γεμάτη πρώτη χρονιά, δεν έπαιξε καθόλου στην δεύτερη και επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Σόφιας η οποία την απέκτησε σαν ελεύθερο, καθεστώς με το οποίο θα αποκτηθεί από το ΑΠΟΕΛ καθώς εκπνέει το συμβόλαιο του με την Βουλγάρικη ομάδα.

Ametlik: Karol Mets siirdus Saudi Araabia kõrgliigasse - Soccernet.ee -  Jalgpall luubi all!
Πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει παραστάσεις και από ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς αγωνίστηκε σε Champions League και Europa League με Φλόρα Ταλίν, Βίκινγκ και ΑΙΚ Στοκχόλμης.
Πέτυχε και 13 γκολ στην επαγγελματική του καριέρα.

 Χρίστος Χρίστου