Την χειρότερη περίοδό του στην Άρσεναλ διανύει αναμφίβολα ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος στο ματς της 15ης αγωνιστικής κόντρα στην Σαουθάμπτον και εν συνεχεία έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έπειτα από απόφαση της διοίκησης και του Μικέλ Αρτέτα.
Στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης των «κανονιέρηδων» απέναντι στην Γουέστ Χαμ, ο Ισπανός προπονητής της Άρσεναλ επέλεξε να μην αναφερθεί στην εν λόγω κατάσταση, λέγοντας απλώς πως η απόφαση σαφώς και δεν αποτελεί ευχάριστη επιλογή, παραλείποντας όμως την οποιαδήποτε αναφορά στον επόμενο αρχηγό της ομάδας.
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, η ιεραρχία των αρχηγών συνοψίζεται στους Γκρανίτ Τσάκα, Αλεξάντερ Λακαζέτ, Ρομπ Χόλντινγκ και Κίραν Τίρνι.
Αυτοί θα ηγηθούν των υπολοίπων στα αποδυτήρια της Άρσεναλ και θα εναλλάσσουν το περιβραχιόνιο ανάλογα με το ποιος αγωνίζεται, με τον Ελβετό να έχει διατελέσει ξανά αρχηγός δίχως… μεγάλη επιτυχία και τον Γάλλο επιθετικό να είναι αυτός που βγήκε πρώτος από τα αποδυτήρια της Άρσεναλ στο ματς με την Σαουθάμπτον.
Τέλος, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Άαρον Ράμσντεϊλ, ο οποίος αν και βρίσκεται μόλις για 120 ημέρες στις τάξεις της Άρσεναλ, αποτελεί πιθανότατα τον 5ο στην ιεραρχία της ομάδας!