Η επιστροφή του Στίβεν Τζέραρντ στο Άνφιλντ ήταν συγκινητική σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, όμως εντός των τεσσάρων γραμμών η Λίβερπουλ δεν χαρίστηκε στον προπονητή της Άστον Βίλα. Το 1-0 του Μοχάμεντ Σαλάχ έδωσε το τρίποντο στους Κόκκινους για τη 16η αγωνιστική της Premier League, που θα μπορούσαν να βρουν κι άλλα γκολ αν ήταν πιο εύστοχοι, απέναντι σε μία ομάδα που δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων.
Οι παίκτες του Γιούγκεν Κλοπ πήραν το πάνω χέρι από το 1ο ημίχρονο και για ορισμένα διαστήματα έκλειναν τους φιλοξενούμενους στο γήπεδό τους. Οι μεγάλες ευκαιρίες δεν ήταν πολλές, ωστόσο υπήρξαν επικίνδυνες στιγμές που παραλίγο να καταλογιστούν πέναλτι. Η Άστον Βίλα απειλούσε κυρίως έπειτα από λάθη στην άμυνα της Λίβερπουλ (εκεί δεν βρισκόταν ο Κώστας Τσιμίκας, που έμεινε στον πάγκο), αλλά και από τον Άλισον, τα οποία στη συνέχεια διορθώνονταν με τάκλιν της τελευταίας στιγμής ή αποκρούσεις. Στο 67′ ήρθε τελικά το πέναλτι για τους Κόκκινους, με τον Τάιρον Μινγκς να ανατρέπει τον Σαλάχ και τον Αιγύπτιο να κάνει το 1-0. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες εξακολούθησε να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα και τελικά το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Άρνολντ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (83’ Μίλνερ), Σαλάχ, Τσάμπερλεϊν (58’ Ζότα), Μανέ
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνεθ, Τάργκετ, Μινγκς, Κονσά, Κας, ΜακΓκίν, Νακαμπά (57’ Σανσόν), Ντόουγκλας Λουίζ, Γιανγκ (69’ Μπουενδιά), Γουότκινς, Ράμσεϊ (74’ Ινγκς)