Είναι δεδομένο πως ο Κάλουμ Γουίλσον δεν αποτελεί έναν ποιοτικό σέντερ φορ, ο οποίος σε μία κακή ημέρα της Νιούκαστλ, έχει τις δυνατότητες να κάνει την διαφορά. Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα δημιουργήσει χώρο για τον εαυτό του, αλλά η ικανότητά του συνοψίζεται στις καλές του τοποθετήσεις. Σκοράρει κυρίως με το κεφάλι, είναι γρήγορος για το ύψος του, αλλά σίγουρα… αγαπάει την ομάδα του!
Το απέδειξε στην δύσκολη περίοδο που διένυσαν οι «καρακάξες», όπου ξεχώριζε σαν τη… μύγα μέσα στο γάλα, και εξακολουθεί να το αποδεικνύει και στη νέα εποχή της Νιούκαστλ υπό το διοικητικό καθεστώς των Σαουδαράβων.
Είναι υπεύθυνος άλλωστε για κάθε τι που έχει λάβει χώρα στη νέα εποχή. Τρία πράγματα είναι αρκετά. Έξι γκολ είναι πολλά. Αλλά κυρίως είναι η… κρισιμότητα των γκολ και αυτά που σηματοδότησαν.
Αναλυτικότερα, στο πρώτο ματς της νέας εποχής και στο… τελευταίο του Στιβ Μπρους στον πάγκο της Νιούκαστλ, ο Κάλουμ Γουίλσον ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ απέναντι στην Τότεναμ στο 2ο λεπτό. Πανηγύρισε, μετά την κεφαλιά-γκολ που σημείωσε και ώθησε σε ξέσπασμα το «Σεντ Τζέιμς Παρκ».
Ωστόσο, η ήττα δεν αποφεύχθηκε και οι «καρακάξες» παρέμειναν πριν από 1,5 μήνα δίχως νίκη, μαζί με τη Νόριτς και την Μπέρνλι.
Εν συνεχεία φιλοξενήθηκαν από την Κρίσταλ Πάλας, με τον στόχο να μην αλλάζει. Εκεί ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε και πάλι, έφερε στα ίσια το ματς με ψαλιδάκι και χάρισε στην ομάδα του, τον «παρθενικό» της βαθμό, δίχως τον Μάικλ Άσλεϊ ως ισχυρό άνδρα της ομάδας.
Ο καιρός πέρασε, αλλά η Νιούκαστλ συνέχιζε να μην κερδίζει, φτάνοντας στο σημείο να είναι η μοναδική ομάδα από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας, που δεν είχε πανηγυρίσει τρίποντο.
Κάπου εκεί, ο αρχηγός έκανε και πάλι την εμφάνισή του. Στο «εξάποντο» απέναντι στην Μπέρνλι ήταν και πάλι παρών. Σκόραρε, το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και ο Κάλουμ Γουίλσον πέτυχε το 6ο του φετινό γκολ στην Premier League.
Ποιο είναι το νόημα και που καταλήγουμε; Πρόκειται για τον άνθρωπο της νέας εποχής. Πέτυχε το πρώτο γκολ, σημείωσε αυτό που οδήγησε τη Νιούκαστλ στον πρώτο της βαθμό και την οδήγησε και στην πρώτη της νίκη, μετά από 15 ενενηντάλεπτα.
Αν δεν αξίζει ο Κάλουμ Γουίλσον μία θέση στο ρόστερ των «καρακαξών» και τα επόμενα χρόνια, τότε ποιος αξίζει; Ένας… αντιποδοσφαιρικός Άγγλος που δεν φοβάται να βγει μπροστά και να δείξει πόσο… αγαπάει την ομάδα του. Η ιστορία στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» δεδομένα… φέρει την υπογραφή του!