Μια μεγάλη και αποκαλυπτική συνέντευξη του Τόμας Ντε Βινσέντι, έρχεται με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού του ΑΠΟΕΛ, για τον αγώνα του Σαββάτου ΑΠΟΕΛΑΕΛ. Πρώτος ποδοσφαιριστής, σε συμμετοχές στο ρόστερ, πρώτος σκόρερ με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, με τέσσερα μετάλλια πρωταθλητή και δυο κύπελλα, ο Tomas μιλά για το ΑΠΟΕΛ, για τους τραυματισμούς, για το τι σημαίνει για τον ίδιο Κύπρος και Ελλάδα.

Φοβήθηκες πριν από ένα παιχνίδι ότι θα έχεις ένα αντίπαλο που δεν θα τα καταφέρεις να τον αντιμετωπίσεις; ««Όχι, μου αρέσει μου περισσότερο όταν παίζω με καλούς παίκτες».
Δεν φοβήθηκε με τον Μέσι; «Όχι. Σεβασμός ναι, αλλά μέχρι εκεί. Μετά από 2-3 λεπτά, είναι σαν όλους τους άλλους παίκτες. Αν φοβάσαι, δεν θα παίξεις».
Για τους τραυματισμούς του: «Το σκέφτομαι και δεν νιώθω καλά. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Τώρα είμαι εκτός και το μόνο που σκέφτομαι όταν ξυπνώ είναι το πότε θα παίξω».
Έχεις κλάψει μετά από ένα παιχνίδι; «Ναι μετά την Ανόρθωση, πέρσι».
Γιατί δεν έκλαψε σε άλλους αγώνες; «Ήταν μια κακή χρονιά. Το κύπελλο ήταν η μοναδική ευκαιρία να παίξουμε στην Ευρώπη. Προσωπικά, τα έδωσα όλα. Και στο ημίχρονο και στο τέλος έκλαιγα γιατί χάθηκε η ευκαιρία για την Ευρώπη».
Γιατί επέλεξες στο τατουάζ σου, να γράψεις στα ελληνικά το όνομα του παιδιού σου; «Γεννήθηκε εδώ. Είναι Κύπριος. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι το δεύτερο μου σπίτι. Τις καλύτερες στιγμές τις πέρασα εδώ. Είναι τιμή μου που γεννήθηκε σε αυτή την πόλη και με μένα να παίζω σε αυτή την ομάδα. Θέλω να τον βλέπει να μεγαλώνει και να με βλέπει με αυτά τα χρώματα».