Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και αφορούν τους ανεμβολίαστους, συνοδεύονται με… ερωτήματα και απορίες για αυτούς που αθλούνται.
Όπως είναι γνωστό, από τις 15 Δεκεμβρίου, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα για να παρακολουθήσουν αγώνες από κοντά.
Η εξαίρεση έχει να κάνει με τους αθλητές που επίσης είναι ανεμβολίαστοι. Αυτοί θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται σε κλειστούς ή υπαίθριους χώρους για να προπονηθούν ή να αγωνιστούν (νοουμένου ότι έχουν τα απαραίτητα τεστ, PCR ή Rapid), όμως δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν ως θεατές.
Για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος ποδοσφαιριστής θα μπορεί να ακολουθεί το πρόγραμμα της ομάδας (προπόνηση – αγώνας) όμως σε περίπτωση που μείνει εκτός αποστολής, τότε δεν θα έχει δικαίωμα να εισέλθει στο γήπεδο ως θεατής.
Κάτι άλλο πολύ σημαντικό, έχει να κάνει με τα γυμναστήρια. Όπως ξεκαθαρίστηκε από τους αρμόδιους, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται κανονικά σε αυτά για να γυμναστούν, υποδεικνύοντας τα απαραίτητα τεστ (PCR με ισχύ 72 ωρών ή Rapid test αντιγόνου με ισχύ 48 ωρών για σκοπούς safe pass).

Δείτε το σχετικό βίντεο με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα να κάνει τις σχετικές διευκρινήσεις: 

Ανδρέας Ανδρέου