Για την παρουσία της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Πέμπτης καθώς και για τα επερχόμενα ντέρμπι, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο Κύπριος τεχνικός, Νίκος Ανδρονίκου.

Το αρχικό του σχόλιο: «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν πίστευα σ’ αυτές τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες, από την άποψη ότι έρχονται δύο καθοριστικά ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά. Με τα δεδομένα πριν τους αγώνες δεν υπήρχε ελπίδα για πρόκριση. Δεν πίστευα ότι θα εξελίσσονταν έτσι τα πράγματα».

Για τη νίκη της Ανόρθωσης: «Το γεγονός ότι η Ανόρθωση προερχόταν από μία αποτυχία, μία νίκη θα ανέβαζε τη ψυχολογία της. Θεωρώ ότι άλλαξαν άρδην αυτή τη στιγμή τα δεδομένα της ενόψει του ντέρμπι με τον Απόλλωνα.
Παρουσιάστηκε με πάθος, ήταν πάρα πολύ οργανωμένη. Σε προηγούμενους αγώνες της έβγαζαν αντεπιθέσεις στο τρανζίσιον, αυτό δεν έγινε χθες. Το πιο σημαντικό ήταν αυτό. Έπαιξε ρόλο η αξία και η τεχνική του Χριστοδουλόπουλου. Αυτό κάνει τη διαφορά, η μια ξεχωριστή στιγμή ενός παίκτη. Αυτά τα δύο έπαιξαν τεράστιο ρόλο στη νίκη της Ανόρθωσης. Είναι καλό για τη ψυχολογία της. Θα είναι δύσκολο το έργο της στο Βελιγράδι, όμως έχει το δικαίωμα να ελπίζει. Το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, είναι ένα παιχνίδι χωρίς επιστροφή για την Ανόρθωση. Πιστεύω θα παρουσιαστεί διαφορετική σ’ αυτόν τον αγώνα σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις της».

Για την παρουσία της Ομόνοιας στο Μπακού: «Με εξέπληξε, για να είμαι ειλικρινής. Με τόσες πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Είχε πολύ καλή απόδοση. Η Καραμπάχ είχε λίγο καλύτερη κατοχή, από την άλλη όμως, η Ομόνοια είχε πολλή ταχύτητα, έβγαινε γρήγορα μπροστά και ήταν πολύ επικίνδυνη. Αν ήταν πιο προσεκτικός ο Κακουλλής θα έφευγε με νίκη. Τον θεωρώ πάντως μεγάλη υπόθεση για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η Ομόνοια είχε πολύ καλή οργάνωση. Αυτή είναι η ταυτότητα που έχει συνήθως η Ομόνοια του Μπεργκ, αν εξαιρέσουμε κάποια παιχνίδια.
Πέραν από την απόδοση στο Μπακού, ο αγώνας με το ΑΠΟΕΛ είναι χωρίς αύριο. Και για τις δύο ομάδες. Ενδεχόμενη απώλεια θα τους αφήσει πολύ μακριά. Είναι όμως πολύ βοηθητική αυτή η επιτυχία, για τη ψυχολογία της ομάδας».