Το… μαρτύριο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ έλαβε τέλος για την Εθνική ομάδα. Έχοντας καταγράψει μία από τις χειρότερες παρουσίες σε διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, τερματίζοντας πιο πάνω από την Μάλτα (την οποία δεν νικήσαμε σε κανένα απ’ τα δύο μεταξύ μας παιχνίδια) μόνο και μόνο λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων.
Τα ερωτήματα είναι: α) αν έχει πιο κάτω και β) ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η επιλογή του Νίκου Κωστένογλου, όπως κι αν έγινε αυτή, απέτυχε παταγωδώς και η ευθύνη βαραίνει περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον τον πρόεδρο της ΚΟΠ. Ο Γιώργος Κούμας ήταν αυτός που ουσιαστικά έδωσε τη θέση στον Ελλαδίτη τεχνικό και τώρα, είναι η στιγμή τόσο για αυτοκριτική, όσο και για σωστές αποφάσεις για το μέλλον.
Αποφάσεις που δεν πρέπει να αφορούν μονάχα το ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής, αλλά πολύ περισσότερο για τον καταρτισμό ενός σοβαρού και σωστού πλάνου, ώστε να γίνει κατορθωτό τα επόμενα χρόνια, όσα κι αν είναι αυτά, η δημιουργία μίας Εθνικής που θα μπορεί να έχει απαιτήσεις και δεν θα προκαλεί τη λύπηση του φίλαθλου κόσμου.

Ανδρέας Βεντούρης