Έφθασε η ώρα της Εθνικής Κύπρου να ριχτεί στη μάχη της προ-προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2025, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην Κύπρο σήμερα Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, απέναντι στην Ιρλανδία. Το παιχνίδι θα γίνει στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία και θα αρχίσει στις 19:00 και θα μεταδίδεται ζωντανά από την Cytavision.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να κάνει καλή αρχή στην πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου, ώστε να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο στη συνέχεια του πρώτου γύρου της προ-προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

Μετά την Ιρλανδία, στο πλαίσιο του πρώτου «παραθύρου», η Εθνική μας θα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ελβετία την ερχόμενη Κυριακή (28/11). Από εκεί και πέρα, θα ακολουθήσουν άλλα δύο «παράθυρα», ένα τον Φεβρουάριο και ακόμα ένα τον Ιούνιο-Ιούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον πρώτο γύρο θα πάρουν πρόκριση τέσσερις ομάδες. Οι τρεις πρώτες των τριών ομίλων και η καλύτερη δεύτερη. Στον όμιλό μας, πέραν των Ιρλανδία και Ελβετία, συμμετέχει επίσης η Αυστρία.

Εισιτήρια για τον αγώνα κόντρα στην Ιρλανδία είναι διαθέσιμα στα ACS Courier και στην ιστοσελίδα www.tickethour.com.cy. Στο γήπεδο μπορούν να εισέλθουν άτομα που έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες. Ανήλικοι ηλικίας 12-17 ετών μπορούν να εισέλθουν με safe pass.

Υπενθυμίζουμε ότι στην κλήση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Λίνου Γαβριήλ, βρίσκονται οι:

Βίκτωρας Ιερωνυμίδης (ΑΠΟΕΛ), Γιώργος Τρετιακόβ (ΑΧΙΛΛΕΑΣ), Ζέιτ Μουόσα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ), Ιωάννης Γιανναράς (ΑΠΟΕΛ), Ιωάννης Πασιαλής (ΚΕΡΑΥΝΟΣ), Μιχάλης Κουμής (ΑΠΟΕΛ), Νικόλας Λουκά (ΑΕΚ), Παναγιώτης Μάρκου (ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ), Πάρης Μαραγκός (ΚΕΡΑΥΝΟΣ), Ραφαήλ Ελευθερίου (ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ), Ρομπέρτο Μαντοβάνη (ΑΕΚ), Σάιμον Μιχαήλ (ΚΕΡΑΥΝΟΣ), Στέφανος Ηλιάδης (ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ), Σωτήρης Μανωλόπουλος (ΑΕΚ), Φίλιππος Τίγκας (ΚΕΡΑΥΝΟΣ), Χρίστος Εύζωνας (ΑΠΟΛΛΩΝ), Χρίστος Λοϊζίδης (ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ)