Η νίκη επί της Ομόνοιας στο ΓΣΠ ήταν αναμφίβολα εξαιρετικά σημαντική για την Ανόρθωση, ενδεχομένως η σημαντικότερη φετινή μετά απ’ αυτήν της Χάποελ Μπερ Σέβα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», που έδωσε το εισιτήριο στους ομίλους του Europa Conference League.
Όπως έχει πει ωστόσο ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά τον αγώνα στη Λευκωσία, η ομάδα της Αμμοχώστου δεν έχει πετύχει τίποτα. Το «διπλό» βοηθάει τρομερά στη ψυχολογία, κάτι που είναι πολύ μεγάλη ανάγκη η «κυρία», ωστόσο δεν θα σημαίνει πολλά πράγματα εάν δεν υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια.
Μια συνέχεια ασφαλώς δύσκολη, αφού ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Φλόρα Ταλίν στην Εσθονία την Πέμπτη κι ακολούθως, την Κυριακή, ο αγώνας με την Πάφο FC στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, θα πάει ξανά στο ΓΣΠ για ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (20/11), θα υποδεχθεί στη συνέχεια τη Γάνδη (25/11) και για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της α’ φάσης, θα φιλοξενήσει στο «ΠΑΠ» τον Απόλλωνα!
Μπορεί να αρχίζει σιγά σιγά να πέφτει η θερμοκρασία, μολονότι κυκλοφορούμε ακόμη με τα κοντομάνικα, ωστόσο για την Ανόρθωση ο Νοέμβριος παραμένει… καυτός!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Η αποστολή της ομάδας της Αμμοχώστου αναχωρεί το πρωί για το Ταλίν, ενόψει του αγώνα με τη Φλόρα την Πέμπτη (17:30). Στο αεροπλάνο δεν θα βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές κι ο λόγος για τους Μπουσουλάτζιτς και Λάφερτι, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Κύπρο για να συνεχίσουν την αποθεραπεία τους…

Ανδρέας Βεντούρης