Πάμε πίσω στο χρόνο. Ήταν 3 Ιανουαρίου 2021, όταν η Ανόρθωση έχανε με 3-2 από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και μάλιστα με ανατροπή, έχοντας βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-0.
«Θα φύγουν παίκτες και θα έρθουν άλλοι που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Αμυντικοί», δήλωνε τότε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Την επομένη, γινόταν γνωστό πως ο Γκόρντον Σίλντενφελντ αποχωρεί από την ομάδα.
Φτάνουμε στις 20 Νοεμβρίου 2021. Η Ανόρθωση γνωρίζει την ήττα με το ίδιο σκορ, αυτή τη φορά από τον Ολυμπιακό, ξανά με ανατροπή αφού προηγήθηκε στο σκορ.
«Κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να μας βοηθήσουν, όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα. Και για μας και για την ομάδα Κάποιοι θα φύγουν από σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούνται ούτε αυτοί, αλλά ούτε κι εμείς», η δήλωσή του μετά τον αγώνα στο ΓΣΠ.
Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται. Το μόνο που δεν έκανε ο Τιμούρ ήταν να ονοματίσει αυτούς που θα φύγουν, αλλά προφανώς θα μάθουμε πολύ σύντομα. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι θα σπάσουν συμβόλαια. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να ακολουθήσει στη συνέχεια η μεταγραφική ενίσχυση.
Το ερώτημα ουσιαστικά είναι για ποιους χτυπάει η καμπάνα. Αφορά τον Λάφερτι, που ούτε στο ΓΣΠ βοήθησε κι έγινε αλλαγή στο 52’; Αφορά τον Πόποβιτς, ο οποίος επίσης δεν έχει βοηθήσει;
Από την άλλη όμως, δεν αποκλείεται να εκπλήξει, όπως συνέβη πέρυσι με τον Σίλντενφελντ. Διότι ο Τιμούρ έκανε λόγο για αμυντικά λάθη και μάλιστα επαναλαμβανόμενα. Υπάρχει περίπτωση η… καμπάνα να χτυπάει για έναν εκ των Ρισβάνη ή Αραγιούρι; Η απάντηση θα δοθεί προφανώς πολύ σύντομα, καθώς ο Κετσπάγια το είπε ξεκάθαρα: Κάποιοι θα φύγουν… σήμερα!

Ανδρέας Βεντούρης