Έτοιμη να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στη Λιντς μοιάζει η Μπράιτον, στην 13η αγωνιστική της Premier League, με τους «γλάρους» να θέλουν να κάνουν ένα… δώρο στον Γκρέιαμ Πότερ, που πριν από μία εβδομάδα συμπλήρωσε 100 ματς στον πάγκο τους, αλλά ηττήθηκε με δύο γκολ στο τέλος (2-0), από την Άστον Βίλα, στο ντεμπούτο του Στίβεν Τζέραρντ.
Γενικότερα μάλιστα, η τελευταία νίκη της Μπράιτον σε επίπεδο πρωταθλήματος, χρονολογείται πριν από 68 ημέρες. Ήταν 19 Σεπτεμβρίου, όταν το «Άμεξ» είδε την ομάδα του να επικρατεί για τελευταία φορά, στο 2-1 απέναντι στην Λέστερ. Έκτοτε, το καλύτερο ξεκίνημα της Μπράιτον συνοδεύτηκε από μία «κοιλιά», με το εντυπωσιακότερο αποτέλεσμά της τους δύο τελευταίους μήνες, να μην είναι νίκη, αλλά το 2-2 απέναντι στην Λίβερπουλ!
Ωστόσο, η εντυπωσιακή της παράδοση απέναντι στη Λιντς δημιουργεί αισιοδοξία και προσμονή για την υποδοχή του συνόλου του Μαρσέλο Μπιέλσα. Η Μπράιτον μετρά 5/5 νίκες απέναντι της σε ισάριθμες επισκέψεις, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως δεν έχει δεχθεί γκολ σε 450 αγωνιστικά λεπτά στο «Άμεξ», κόντρα στη Λιντς.
Η τελευταία φορά που τα «παγώνια» μπόρεσαν να την κερδίσουν στην έδρα της χρονολογείται πριν από 12 χρόνια, ενώ το 11-0 γκολ της Μπράιτον κρίνεται εντυπωσιακό και… ό,τι πρέπει για επιστροφή στις νίκες!
Θα καταφέρουν λοιπόν οι «γλάροι» να διευρύνουν το εντυπωσιακό σερί τους που πολύ λογικά δημιουργεί μία έξτρα πίεση στην Λιντς; Οψόμεθα…