Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί με αλλαγές στην ενδεκάδα της στο προσεχές παιχνίδι με τον Άρη, σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα με τον Εθνικό. Η βεβαιότητα αυτή προκύπτει ως εξής:
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΜΑ: Ο Κύπριος μέσος εξέτισε την ποινή του και τέθηκε ξανά στη διάθεση του προπονητή του. Φάνηκε (και) με τον Εθνικό, σε αγώνα που απουσίασε, πόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής θεωρείται για την ΑΕΚ, καθώς τα χαρακτηριστικά του δεν τα ‘χει κανείς άλλος στο ρόστερ. Ο Μάμας θα πάρει κανονικά θέση δίπλα στον Λουΐς Γκουστάβο.
ΑΠΟΥΣΙΑ ΓΚΑΡΣΙΑ: Ο Ισπανός αριστερός μπακ χάνει σίγουρα το παιχνίδι με τον Άρη και το ερώτημα είναι αν θα προλάβει στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος να αποθεραπευτεί και να είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Ως εκ τούτου, θα προκύψει αλλαγή στο αριστερό άκρο της άμυνας, θέση που διεκδικούν οι Τάντι κι Εγγλέζου, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες.
ΕΠΙΘΕΣΗ: Αλλαγή ενδέχεται να προκύψει και στα άκρα της επίθεσης. Εσωτερική αλλαγή πάντως θα υπάρξει σίγουρα, καθώς, ο Εσπινόσα που είχε αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή στο ματς με τον Εθνικό, αυτή τη φορά θα χρησιμοποιηθεί ως ακραίος.
Επίσης, μπορεί να προκύψει μία ακόμη αλλαγή και το σενάριο στο οποίο αναφερόμαστε, είναι να μείνει εκτός ενδεκάδας ο Γκιούρτσο και να πάρει τη θέση του ο Ακοράν ή ο Τιάγκο, με φαβορί τον Ισπανό.
Απ’ εκεί και πέρα, παρά το νικητήριο γκολ στον αγώνα της περασμένης Κυριακής και την καλή του παρουσία, ο Ρόμο είναι το αουτσάιντερ για να πάρει φανέλα βασικού για την κορυφή της επίθεσης, με τον Νταρμπισάιαρ να παραμένει φαβορί.

Ανδρέας Βεντούρης