Ο Νταβίντ Καταλά δεν ξέφυγε ούτε… χιλιοστό από την τακτική και τη φιλοσοφία του. Λόγια μετρημένα σε άλλη μία συνέντευξη Τύπου, με το κεφάλι κάτω και το μήνυμα για σκληρή δουλειά και πως η ομάδα του δεν έχει πετύχει απολύτως τίποτα.
Επί της ουσίας, έχει δίκιο. Η ΑΕΚ δεν έχει πετύχει τίποτα. Ακόμη. Καμία ομάδα δεν θεωρείται πετυχημένη, απλά και μόνο για το τι έχει κάνει στα πρώτα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος. Πουθενά στον κόσμο.
Σημασία θα έχει τι θα πετύχει και πού θα βρίσκεται στο τέλος του πρωταθλήματος. Αν δεν είναι στη… σωστή θέση, ουδείς θα θυμάται ότι την 7η ή την 8η αγωνιστική, ακόμη και την 20η, βρισκόταν στην κορυφή!
Είναι κλισέ αλλά αποτελεί και πραγματικότητα: είναι πάντοτε δυσκολότερο να διατηρηθείς στην κορυφή, παρά ν’ ανέβεις σ’ αυτήν. Την ΑΕΚ ενδεχομένως να μην την υπολόγιζαν πολύ, ή τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό πλέον δεν ισχύει και πάντοτε, η κάθε ομάδα θέλει να νικήσει αυτήν που βρίσκεται στο πρώτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα.
Είναι λοιπόν σημαντικό που ο κόουτς διαφυλάττει σαν κόρη οφθαλμού αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία και μ’ αυτήν θα πάει στο Τσίρειο για την δύσκολη αναμέτρηση με τον Άρη. Εκτός πλάνων του Νταβίντ Καταλά είναι οι τραυματίες Μαρτίνεθ, Αναστασίου και Άνχελ Γκαρσία. Ο Ισπανός τεχνικός θα προβεί σε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, με τους Τάντι και Εγγλέζου να διεκδικούν τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μάμας επιστρέφει στη μεσαία γραμμή, ενώ είναι πιθανόν ο Ακοράν να αγωνιστεί στο ένα άκρο της επίθεσης αντί του Γκιούρτσο.

Ανδρέας Βεντούρης