Η άμυνα της ΑΕΚ αποτελεί, μεταξύ άλλων, ένα από τα δυνατότερα της σημεία. Τόμοβιτς και Μιλίτσεβιτς συνθέτουν πιθανότατα το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο στο πρωτάθλημα, με την ποιότητά τους να… φωνάζει, αλλά την ίδια ώρα το αποδεικνύουν και οι αριθμοί.
Η ομάδα της Λάρνακας διαθέτει την καλύτερη άμυνα, με παθητικό μόλις έξι γκολ σε 11 αγωνιστικές. Η επίδοσή της είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί κανείς πως τα δύο από αυτά τα έξι γκολ, τα δέχθηκε από το σημείο του πέναλτι –από Απόλλων και Ανόρθωση! Τα υπόλοιπα τέσσερα τα δέχθηκε από τη Δόξα, από την Πάφος FC και τον Άρη.
Η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της σε πέντε παιχνίδια. Με Ολυμπιακό, Εθνικό, ΠΑΕΕΚ, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ. Σε κανένα ματς στη φετινή σεζόν δεν δέχθηκε πάνω από ένα γκολ. Χρειάζονται κι άλλα…;
ΤΟΜΟΒΙΤΣ: Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στο προσεχές παιχνίδι με τη Δόξα στο Μακάρειο. Οι Μίκελ Γκονζάλεθ και Κύπρος Χριστοφόρου, είναι οι δύο λύσεις που έχει στη διάθεσή του ο Νταβίντ Καταλά για την αντικατάστασή του.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Το πρωί της Τετάρτης επιστρέφουν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Με την έναρξη της προετοιμασίας, θα φανεί και η κατάσταση των τριών τραυματιών, Τιάγκο, Εγγλέζου και Ναούμ, κατά πόσον θα προλάβουν τον αγώνα του Σαββάτου με την προσφυγική ομάδα.

Ανδρέας Βεντούρης