Γνωστό είναι το ρητό «αν χαθεί μια μάχη δεν σημαίνει πως χάνεται ο πόλεμος», το οποίο ταιριάζει πλέον γάντι στο βαθμολογικό σκηνικό του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.

Τι εννοούμε; Αρκεί κανείς που παρακολουθεί την πορεία και την εξέλιξη της κατηγορίας στη φετινή σεζόν να δει το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής.

Τα εξ αρχής φαβορί για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στην Α’ Κατηγορία (σ.σ ανεβαίνουν οι πρώτοι τέσσερις) Ερμής, Καρμιώτισσα, ΕΝΠ, Αλκή, Νέα Σαλαμίνα είναι πλέον σε ξεκάθαρη τροχιά ανόδου και η μάχη που δίνεται κάθε αγωνιστική αναμένεται να μεγαλώνει και να εντείνεται. Μια θέση όχι απλά στην πρώτη τετράδα, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου είναι πλέον το μοναδικό ζητούμενο. Το ελαφρυντικό για όλους είναι ότι είμαστε ακόμη νωρίς στη σεζόν και εδώ ισχύει το ότι αν χαθεί ένα παιχνίδι, δεν χάθηκε ο κόσμος. Απώλειες δίναται να έχουν όλοι, πλην συγκλονιστικού απροόπτου.

Από την άλλη όμως, φαίνεται ότι μετά και την ήττα της Ομόνοιας Αραδίππου από τον ΑΣΙΛ, ξεκινά ένας πόλεμος. Όχι απλά μάχες, αλλά πόλεμος για την παραμονή. Από την 12η μέχρι την 16η θέση, χωρίζουν την Ομόνοια Αραδίππου, την Αγία Νάπα, την Αναγέννηση με τους Οθέλλο και ΑΣΙΛ μόλις 1 βαθμός. Κάθε βαθμός πλέον για την αποφυγή του υποβιβασμού (σ.σ υποβιβάζονται οι τελευταίοι δύο) είναι υπερπολύτιμος. Κάθε νίκη σημαντική, κάθε ήττα πιο κοντά στο μοιραίο. Θάνατος σου η ζωή μου…

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου
Ακρίτας Χλώρακας – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών 1-2

Σάββατο 27 Νοεμβρίου
Οθέλλος Αθηαίνου – Νέα Σαλαμίνα 1-4
ΠΟ Ξυλοτύμπου – Ερμής Αραδίππου 2-3
Αλκή Ορόκλινης – Ονήσιλος Σωτήρας 3-0
Ομόνοια Αραδίππου – ΑΣΙΛ Λύσης 0-1

Κυριακή 28 Νοεμβρίου (14:30)
Ομόνοια 29Μ – Αναγέννηση Δερύνειας
Ολυμπιάς Λυμπιών – Αγία Νάπα
Αχυρώνας Λιοπετρίου – ΕΝ Παραλιμνίου

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Τάσος Θεοδώρου