Ως μια κακή παρένθεση που έχει περάσει δείχνει πλέον να είναι η κρίση που διανύσει η Νέα Σαλαμίνα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Τα δύο τελευταία διαδοχικά μεγάλα νικηφόρα αποτελέσματα επί των Ολυμπιάς και Οθέλλου στη Β’ Κατηγορία, ανέβασαν τους «ερυθρόλευκους» της Αμμοχώστου στην 5η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς και στο -3 από την προνομιούχο πρώτη τετράδα που οδηγεί πίσω στα «σαλόνια» της Α’ Κατηγορίας.

Διοίκηση και κόσμος παρά την απογοήτευσή τους έκαναν υπομονή και έδωσαν πίστωση χρόνου σε Νίκκι Παπαβασιλείου (προπονητή) και Μάκη Παπαϊωάννου (τεχν. διευθυντή), όπως και στους ποδοσφαιριστές και ιδού που πλέον δίνονται από μέρους τους απαντήσεις στο γήπεδο.

Γράφαμε από την πλευρά μας από τις πρώτες ημέρες που έμεινε πίσω στη βαθμολογία, ότι δεν μπορεί να υπάρχει τόση μεγάλη πίεση απέναντι σε ένα νέο ρόστερ και σε μια νέα ομάδα για να πετύχει από τους πρώτους μήνες της παρουσίας του. Χρειάζεται χρόνος και τριβή, έτσι ώστε τα λάθη και οι αδυναμίες πρώτα να φανούν, έπειτα να εμπεδωθούν και ακολούθως να διορθωθούν.

Εκεί είναι το «κλειδί» σε κάθε τέτοια περίπτωση και πλέον η Νέα Σαλαμίνα μπορεί να οδεύει ξανά με αυτοπεποίθηση στις επόμενες αγωνιστικές. Παραμένει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και όλα δείχνουν ότι θα κυνηγήσει μέχρι τέλους αυτό τον στόχο.

Η διαφορά από την κορυφή είναι στο -4, όμως αυτό εύκολα μπορεί να ανατραπεί αν λάβει κανείς ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμο στη σεζόν. Οι ελπίδες παραμένουν ζωντανές…

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ:

1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αναγέννηση-Νέα Σαλαμίνα 0-3

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Νέα Σαλαμίνα-ΕΝΠ 0-1

3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ονήσιλος-Νέα Σαλαμίνα 1-1

4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Νέα Σαλαμίνα-ΑΣΙΛ 2-1

5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΕρμήςΝέα Σαλαμίνα 3-2

6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ακρίτας-Νέα Σαλαμίνα 0-0

7Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Νέα Σαλαμίνα-Αγία Νάπα 4-1

8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Καρμιώτισσα-Νέα Σαλαμίνα 2-1

9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Νέα Σαλαμίνα-Ολυμπιάς 3-0

10Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Οθέλλος-Νέα Σαλαμίνα 1-4

11Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Νέα Σαλαμίνα-ΠΟ Ξυλοτύμπου (04 Δεκ 2021)

Τάσος Θεοδώρου