Ο Νταβίντ Καταλά δεν παρέκκλινε ποτέ από τη φιλοσοφία του «κάθε παιχνίδι ξεχωριστά» και βάσει αυτού, προφανώς η προσοχή στην ΑΕΚ είναι στραμμένη αποκλειστικά στο (νέο) ντέρμπι με την ΑΕΛ που ακολουθεί.
Είναι σημαντικό για την ομάδα της Λάρνακας να βγάλει την ίδια εικόνα που παρουσίασε στο τελευταίο ματς με το ΑΠΟΕΛ, πολύ περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, συνδυάζοντάς την με αποτελεσματικότητα ούτως ώστε να πετύχει το σκοπό της και να αποδράσει με τη νίκη, στην πρώτη από τις τρεις συνεχόμενες εξόδους που έχει στο πρωτάθλημα!
Η ΑΕΚ θα δώσει τρία σερί παιχνίδια μακριά από την «Αρένα». Την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΛ, ακολούθως με τη Δόξα στο Μακάρειο στις 4 Δεκεμβρίου και μετά με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, στις 12 του μήνα. Θα επιστρέψει… σπίτι στις 20 Δεκεμβρίου, στο τελευταίο παιχνίδι του 2020, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με αντίπαλο την Πάφος FC.
Αυτή την «away» σειρά καλείται να την βγάλει με την μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, προφανώς όμως προτεραιότητα αποτελεί το ντέρμπι στο Τσίρειο και η επάνοδος στις επιτυχίες…
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Έχουν προκύψει κάποια προβλήματα και το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει στο προσεχές διήμερο. Τιάγκο και Εγγλέζου αντιμετωπίζουν μικροτραυματισμούς και η συμμετοχής τους στο ντέρμπι με την ΑΕΛ δεν είναι βέβαιη. Ατομικά γυμνάστηκε χθες ο Ματ Νταρμπισάιαρ, αλλά αυτό έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Δύσκολα θα προλάβει ο Γιώργος Ναούμ που δεν ξεπέρασε ακόμη τον τραυματισμό του στη μέση, ενώ επιστρέφει ο Λουΐς Γκουστάβο που εξέτισε την ποινή του.

Ανδρέας Βεντούρης