Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του περσινού πρωταθλήματος, ο άνθρωπος που έγινε μήλον της έριδος το περασμένο καλοκαίρι και το όνομα του αναμένεται ότι θα «παίξει» δυνατά και στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους, άνοιξε τα χαρτιά του στο balla.com.cy.
Ο Κίνγκσλει Σαρφό του Ολυμπιακού είναι παικταράς, τα κάνει όλα στο γήπεδο, αλλά είναι ένας απλός άνθρωπος στην καθημερινότητα του, πράγμα που διαπιστώσαμε στην συζήτηση που είχαμε μαζί του.
Απλός, προσιτός, μας μίλησε για την ζωή του στην Κύπρο, τις δυσκολίες που συνάντησε όταν πρωτοήρθε, τον Χριστόφορο Τορναρίτη, τις προτάσεις που είχε, το μέλλον του και φυσικά για τον Ολυμπιακό.
Είναι γεννημένος νικητής και αυτός είναι και ο λόγος που δεν διστάζει να θέσει ξεκάθαρα στόχο πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Μας έδωσε να καταλάβουμε ότι είναι αποφασισμένος και φέτος για μεγάλα πράγματα με την «μαυροπράσινη» φανέλα.

Συνέντευξη στον Χρίστο Χρίστου

Κινγκσλεϊ πως νιώθεις στην Κύπρο; Πως είναι η ζωή σου εδώ;
«Η ζωή στην Κύπρο είναι καταπληκτική και από άποψη καιρού και από άποψη φαγητού αλλά και από άποψη διαμονής. Νιώθω πολύ άνετα και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο νησί».
Προσαρμόστηκες εύκολα εδώ;
«Στην αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμένα, ειδικά τους πρώτους δύο  μήνες. Μετά άρχισα να προσαρμόζομαι στον τρόπο ζωής και με τον καιρό προσαρμόστηκα πλήρως. Στο ερώτημα σας λοιπόν, λέω ότι δεν ήταν εύκολη η προσαρμογή αλλά τώρα είναι όλα καλά, μια χαρά».

Τι διαφορές εντοπίζεις ανάμεσα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο στην Σουηδία;
«Στην Σουηδία παίζουν πιο γρήγορο ποδόσφαιρο, είναι και η τακτική σημαντικό κομμάτι ενώ πρέπει να έχεις και ιδιαίτερα σωματικά χαρακτηριστικά για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Υπάρχουν περισσότερα ΜΜΕ. Η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη για να πούμε ότι κάνουμε σύγκριση και είναι χαώδης. Απλά στην Σουηδία υπάρχουν μεγάλες ομάδες που προβάλλονται πολύ από τα ΜΜΕ. Και στην Κύπρο αγωνίζονται εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και είναι πολύ καλό το πρωτάθλημα αλλά όχι στο επίπεδο του Σουηδικού».
Ήξερες κάτι για την Κύπρο και το ποδόσφαιρο μας πριν έρθεις εδώ;
«Ναι κάτι ήξερα. Άκουσα και διάβασα κάποια πράγματα αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα που ήταν η Κύπρος».

Μετά από ενάμιση χρόνο νιώθεις δικαιωμένος για την απόφαση σου να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;
«Ναι, βέβαια. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Ήταν σωστή η απόφαση μου εμένα και του μάνατζερ μου να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα ήθελα να ζήσω μια νέα εμπειρία, καινούρια πράγματα, έκανα αυτή την επιλογή και νιώθω δικαιωμένος».
Στην περσινή σεζόν ήσουν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος, πολλοί υποστηρίζουν ότι ήσουν ο καλύτερος, πως νιώθεις γι’ αυτό;
«Νιώθω πολύ καλά γι’ αυτό. Ήξερα τις δυνατότητες μου, ήξερα τι μπορούσα να κάνω. Πρώτα στο μυαλό μου ήταν να είμαι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ομάδα μου και τα υπόλοιπα θα έρχονταν από μόνα τους. Να σας πω ότι το έχω κάνει ξανά αυτό στην Σουηδία  και από την στιγμή που το έκανα στο παρελθόν ήθελα να το κάνω ξανά, να είμαι ένας από τους καλύτερους».
Ακούστηκε ότι ενδιαφέρθηκαν ομάδες από την Κύπρο για να σε αποκτήσουν. Είναι αλήθεια αυτό;
«Ναι είναι αλήθεια αυτό. Είχα αρκετές κρούσεις από ομάδες της Κύπρου, αλλά και από το εξωτερικό είχαμε προτάσεις στο τραπέζι».


Ποιες Κυπριακές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για να σε κάνουν δικό τους;
«Δεν θέλω να πω ποιες είναι. Είναι περισσότερες από μία και μάλιστα από τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος. Τώρα δεν έχει καμιά σημασία, έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και εκεί είμαι αφοσιωμένος, την προσπάθεια της ομάδας μου».
Τελικά συνέχισες στον Ολυμπιακό:
«Ναι, ανανέωσα το συμβόλαιο μου με τον Ολυμπιακό. Έμεινα εδώ για να βοηθήσω και φέτος την ομάδα αλλά και να τους δείξω και την εκτίμηση για την ευκαιρία που μου έδωσαν».
Πως σκέφτεσαι το μέλλον σου;
«Να τελειώσει πρώτα η σεζόν και θα δούμε. Τότε θα μπορώ να μιλήσω με ομάδες, είμαι ανοικτός αλλά και με τον Ολυμπιακό. Ο χρόνος θα δείξει. Δεν ξέρω τώρα τι θα γίνει αλλά έχω σχέδια για το μέλλον».

Λέχθηκαν αρκετά για την τιμή σου, στην ομάδα σου πιστεύουν ότι αξίζεις πολλά. Εσύ πόσο κοστολογείς τον εαυτό σου;
Γέλια
«Δεν ξέρω εγώ την τιμή μου. Ο προπονητής η διοίκηση και γενικότερα ο σύλλογος γνωρίζουν την τιμή, αυτοί θα με κοστολογήσουν».
Αυτός που πιστεύει πολύ σε σένα και σε κοστολογεί πολλά εκατομμύρια είναι ο κύριος Χριστόφορος Τορναρίτης. Τι άνθρωπος είναι;
«Πρώτα από όλα είναι εξαιρετικός πρόεδρος και το γνωρίζεται αυτό. Είναι λίγο τρελός, καλός τρελός. Πολύ καλός τύπος. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι άνθρωπος. Για εμένα είναι ένας από τους καλύτερους προέδρους που γνώρισα στο ποδόσφαιρο και έχουμε και μια πολύ δυνατή φιλία».


Για τον φετινό Ολυμπιακό:
«Δείξαμε ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, πήραμε σημαντικές νίκες και απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, είμαστε ψηλά στην βαθμολογία και θέλουμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Μπορούμε να δώσουμε ακόμα περισσότερα».
Θεωρείς ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον περσινό;
«Κάναμε πολύ καλή σεζόν πέρσι, μπήκαμε στην πρώτη 6άδα και φτάσαμε μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου. Πιστεύω ότι όμως αυτή την σεζόν έχουμε σίγουρα καλύτερους ποδοσφαιριστές από πέρσι και γι’ αυτό κοιτάζουμε ψηλά. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα αποτελέσματα μας. Διαθέτουμε μια πολύ καλή ομάδα».
Πέρσι δούλεψες με προπονητή τον πατέρα Πετράκη, φέτος με τον γιο Πετράκη. Τι διαφορές και τι ομοιότητες εντοπίζεις στην δουλειά τους;
«Είναι διαφορετικοί. Είναι διαφορετικοί άνθρωποι και προπονητές. Δεν γίνεται να είναι οι ίδιοι. Βέβαια μπορώ να πω ότι έχουν και κάποια κοινά στοιχεία στο προπονητικό κομμάτι και στην σοβαρότητα τους και στο γήπεδο αλλά και στα όσα λένε, στις δηλώσεις τους».
Ποιοι είναι οι στόχοι του Ολυμπιακού στην φετινή σεζόν;
«Στόχος μας φέτος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο. Αν δεν τα καταφέρουμε ότι θέλουμε να παραμείνουμε στην πρώτη 6άδα και να πάρουμε εισιτήριο για την Ευρώπη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτοί είναι οι στόχοι του φετινού Ολυμπιακού».


Πέρσι μπήκατε στην πρώτη 6άδα και φτάσατε μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου. Ήταν μια φανταστική σεζόν. Τι έφταιξε στον τελικό και δεν καταφέρατε να κατακτήσετε το τρόπαιο;
«Ναι ήταν μια καταπληκτική σεζόν που μας έφερε μέχρι και τον τελικό. Δεν καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη αλλά το διασκεδάσαμε. Δεν πήγε κάτι λάθος, έτσι είναι αυτά τα παιχνίδια. Πήγε στην παράταση το παιχνίδι, το παλέψαμε και κρίθηκε το τρόπαιο στις λεπτομέρειες».

Το μήνυμα σου στον κόσμο του Ολυμπιακού:
«Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Ελπίζουμε και φέτος να έχουμε μια καλή σεζόν και να κάνουμε το επόμενο βήμα και να το διασκεδάσουμε. Είναι συναρπαστικό το πρωτάθλημα, συναρπαστική η σεζόν και ανυπομονώ για την συνέχεια».