Μπροστά σε ένα πολύ κομβικό παιχνίδι βρίσκεται η ΑΕΛ στο Κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα παίξουν τα ρέστα τους σε ένα παιχνίδι που δεν έχει άλλο αποτέλεσμα. Όσο κλισέ και αν ακούγεται όντως για την ΑΕΛ είναι μονόδρομος η νίκη αν θέλει να κυνηγήσει κάτι φέτος. Η διαφορά από την αντίπαλο της που βρίσκεται στην δεύτερη θέση, είναι στους 9 και μια (διπλή) νίκη την κατεβάζει στους 3! Τι εννοούμε διπλή νίκη, να κερδίσει η ΑΕΛ την ΑΕΚ στο προσεχές παιχνίδι και να κερδίσει και το εξ αναβολής με την Ομόνοια.
Αυτόματα, αν γίνει, αυτό φέρνει την ΑΕΛ ξανά σε τροχιά διάκρισης και φτάνουμε και στα λόγια του Ντούσαν Κέρκεζ ότι μια νίκη θα αλλάξει πολλά στην ομάδα. Το θέμα είναι να αλλάξει και η ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου αφού στα τελευταία παιχνίδια η ΑΕΛ έχει γίνει αρκετά προβλεπτή με το τι κάνει και αυτό δεν βοηθάει καθόλου. Σε αυτό θα χρειαστεί και τον κόσμο της. Είναι κατανοητό ότι ο κόσμος της ΑΕΛ έχει απαιτήσεις και με τα αρνητικά αποτελέσματα να φέρνουν κατήφεια, αλλά την Κυριακή θα χρειαστεί να βάλει τα παράπονα και την μουρμούρα στην άκρη για 90 λεπτά και να στηρίξει την ομάδα του.
Η ομάδα τους χρειάζεται την βοήθεια τους και ο ρόλος των οπαδών είναι να βοηθούν τους παίκτες τους και όχι να τους δυσκολεύουν όταν αγωνίζονται. Η ΑΕΛ στην προσπάθεια της αυτή δεν θα έχει τους Σάντος και Μεντόγιεβιτς λόγο τιμωρίας.

Αριστείδου Μιχαήλ