Με νίκη συνοδεύτηκε η ιστορική επιστροφή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, αυτήν τη φορά, όμως, ως προπονητής! Έστω και αν τα είδε όλα και εκείνος και η ομάδα του…
Στο καταλανικό ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής με την Εσπανιόλ, οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Ντεπάι στο 48′, στο τέλος, ωστόσο, κινδύνεψαν να τα χάσουν -πάλι- όλα!
Από το 80′ και μέχρι το φινάλε, οι φιλοξενούμενοι είχαν μυθικές ευκαιρίες, προκειμένου να πάρουν, έστω, τον βαθμό, αλλά και δύο δοκάρια, με μοιραίο τον Ντε Τόμας! Συγκεκριμένα, μετά την εκτέλεση φάουλ του 27χρονου Μαδριλένου στο 82′ από τα 25 μέτρα η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι των «μπλαουγκράνα» και έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 86′ και η κεφαλιά του από το σημείο του πέναλτι!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Άλμπα, Μινγκέθα (87’ Αραούχο), Έρικ Γκαρσία, Μπούσκετς (78’ Πουτς), Φ.Ντε Γιονγκ, Νίκο Γκονζάλες (88’ Ντεμίρ), Γκάβι (70’ Κοουτίνιο), Ντεπάι, Ακομάχ (46’ Αμπντέ)

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Σέρτζι Γκόμεθ, Καμπρέρα, Αλέις Βιδάλ, Πεδρόσα, Νταβίντ Λόπεθ (55’ Μορλάνες), Νταρντέρ (90+5’ Λορέν Μορόν), Ερέρα (77’ Γου Λι), Εμπαρμπά (77’ Ντιματά), Πουάδο (55’ Μελαμέδ), Ραούλ ντε Τομάς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ