Τεράστιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πρωτάθλημα futsal που είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν σε αυτό μόλις έξι ομάδες, οι λιγότερες που συμμετείχαν ποτέ.
Φάνηκε στις οχτώ πρώτες αγωνιστικές ότι όλες οι ομάδες μπορούν να κόψουν βαθμούς από όλες και η «μάχη» αναμένεται να κρατήσει μέχρι τέλους.
Η φετινή χρονιά φέρνει και έναν νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Οι έξι ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε τέσσερις γύρους και μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα ξεκαθαρίσει και η κατάταξη των ομάδων με την οποία θα οδηγηθούν στα πλέι οφ.
Βέβαια πέραν από την κατάταξη θα παίξουν ρόλο και τα νικηφόρα παιχνίδια στην κανονική διάρκεια καθώς οι νίκες θα μεταφερθούν στην β’ φάση.
Στην β’ φάση θα παίξει ο πρώτος της κατάταξης με τον τέταρτο και ο δεύτερος με τον τρίτο με στόχο μιας θέση στον τελικό.
Όσον αφορά τις νίκες, η διαδικασία στα πλέι οφ έχει ως ακολούθως.
Αν μια ομάδα είναι μπροστά με 4-0 ή 3-1 στις νίκες έναντι του αντιπάλου της τότε αυτή που θα φτάσει πρώτη στις πέντε θα πάρει την πρόκριση.
Αν οι δύο ομάδες είναι στο 2-2 ή στο 0-0 (τέσσερις ισοπαλίες) τότε την πρόκριση στους τελικούς θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες.
Με τα ίδια ακριβώς δεδομένα θα διεξαχθούν και οι τελικοί.

Χρίστος Χρίστου