Η ΑΕΛ ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την Δόξα στο Μακάρειο σε ένα παιχνίδι άκρως σημαντικό. Πέραν όμως του βαθμολογικού ενδιαφέροντος, η αναμέτρηση έχει να παρουσιάσει ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο. Ποιο είναι αυτό; Η παρουσία αρκετών ποδοσφαιριστών της Δόξας με τη φανέλα της ΑΕΛ στα προηγούμενα χρόνια. Συνολικά έξι συν ένας ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της Δόξας φόρεσαν τα γαλαζοκίτρινα.
Ξεκινάμε με τον Μαρτίνο Χριστοφή. Παιδί των ακαδημιών της ΑΕΛ, ήταν στην πρώτη ομάδα μέχρι την περίοδο 2010/11 καταγράφοντας τέσσερεις συμμετοχές. Ο κεντρικός αμυντικός είναι στη Δόξα εδώ και μια τριετία πλέον μετρώντας 46 συμμετοχές με την προσφυγική ομάδα. Στην συνέχεια έχουμε τον Μάρκο Αντάμοβιτς που ήταν στην ΑΕΛ μέχρι πέρσι, ενώ πανηγύρισε και το κύπελλο με τους γαλαζοκίτρινους, όντας ένας από τους σκόρερ του τελικού κόντρα στο ΑΠΟΕΛ. Ο 30χρόνος μέσος κατέγραψε με την ΑΕΛ 54 συμμετοχές και 4 γκολ, ενώ φέτος στη Δόξα μετράει 8 συμμετοχές. Στην Δόξα μετακόμισε φέτος και ο Χάρης Κυριάκου, ο οποίος ήταν για μια πενταετία στην ομάδα της Λεμεσού (70/0). Αυτή είναι η δεύτερη του θητεία στην ομάδα της Κατωκοπιάς καθώς βρισκόταν και την περίοδο 2010/11.
Από την ΑΕΛ πέρασε και μάλιστα και αυτός σαν κυπελλούχος, ο Κέβιν Λαφράνς. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός είχε τρία γεμάτα χρόνια στην ΑΕΛ με 73 συμμετοχές και 13 γκολ μέχρι την περίοδο 2018/19 που αποχώρησε. Φέτος στην Δόξα μετράει πέντε συμμετοχές. Ο πέμπτος της παρέας είναι ο Μέσκα, με τον Αφρικανό ακραίο επιθετικό να μένει στην ΑΕΛ για τρία χρόνια, από το 2015/16 μέχρι το 2017/18, έχοντας 76 συμμετοχές και 8 γκολ. Εδώ και μια τριετία  είναι στην Δόξα μετρώντας 50 συμμετοχές και 1 γκολ. Τέλος, ο Ισμαήλ Σάσι πέρασε και αυτός από την ΑΕΛ για ενάμιση χρόνο (46 συμμετοχές/8γκολ) προτού αποχωρήσει για τον ΟΦΗ. Ο Γάλλος επιθετικός ήρθε φέτος στη Δόξα μετρώντας 8 συμμετοχές. Ο συν ένας ποδοσφαιριστής είναι ο Ρομάριο Μπαλντέ, με τον Αφρικανό να ανακοινώνεται από την ΑΕΛ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά να μην αγωνίζεται ποτέ σε αυτήν καθώς δεν μπόρεσε να ελευθερωθεί από την πρώην ομάδα του.
Στην αντίπερα όχθη, στο ρόστερ της ΑΕΛ έχουμε δύο ποδοσφαιριστές με θητεία στην Δόξα. Ο πρώτος είναι ο Βασίλης Παπαφώτης, ο οποίος είχε μια εξαιρετική τριετία στην Δόξα (75 συμμετοχές/11γκολ) προτού μετακομίσει στην ΑΕΛ πριν από δύο χρόνια. Ο δεύτερος είναι ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου, ο οποίος την περίοδο 2018/19 πήγε δανεικός στην Δόξα από την Ανόρθωση μετρώντας 10 συμμετοχές.

Αριστείδου Μιχαήλ