Ο νέος τεχνικός των «καναρινιών» δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ με καμία ομάδα του σε οποιαδήποτε κατηγορία της Αγγλίας και πλέον πρέπει να διατηρήσει την κληρονομιά του και στη νέα του ομάδα.
Ο Ντιν Σμιθ είναι ο νέος τεχνικός της Νόριτς μετά και την απόλυση του Ντάνιελ Φάρκε μετά τη νίκη επί της Μπρέντφορντ. Ο 50χρονος τεχνικός υπέγραψε για 2,5 χρόνια στην ομάδα των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη με στόχο να την κρατήσει στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς τα «καναρίνια» βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα πραγματοποιώντας πολύ κακές εμφανίσεις μέχρι στιγμής στη σεζόν.
Για καλή τους τύχη, ο Σμιθ μπορεί να καυχιέται για ένα πράγμα στην καριέρα του ως προπονητής. Ο νέος τεχνικός της Νόριτς δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ με κάποια ομάδα στην 10ετη θητεία του στους πάγκους. Έχει προπονήσει την Γουόλσολ στην League One για σχεδόν 5 χρόνια, όχι μόνο κρατώντας την στην κατηγορία, αλλά και αναβαθμίζοντας το ποδόσφαιρό της σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Στη Μπρέντφορντ, στην οποία έμεινε για σχεδόν 3 χρόνια, ο Σμιθ τερμάτισε πάνω από το μισό της βαθμολογίας σε όλες τις χρονιές, με τις «μέλισσες» να μην κινδυνεύσουν να υποβιβαστούν σε κανένα σημείο της χρονιάς. Μάλιστα, ως προπονητής της Άστον Βίλα, όχι μόνο δεν υποβιβάστηκε ποτέ, αλλά κέρδισε και την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, κάνοντας τους «βίλατζερς» μία υπολογίσιμη ομάδα της κατηγορίας.
Σίγουρα ο Ντιν Σμιθ ξέρει ότι αναλαμβάνει την ομάδα με το πιο αδύναμο ρόστερ και η δουλειά που έχει να κάνει είναι δύσκολη, όμως παράλληλα γνωρίζει πως δεν έχει νιώσει ποτέ το συναίσθημα του υποβιβασμού ως προπονητής και δεν σκοπεύει να το μάθει σύντομα…