Ήταν ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Νταβίντ Καταλά στην ισπανική «AS». Ο προπονητής της ΑΕΚ έδειξε για άλλη μία φορά με τα λόγια του τη φιλοσοφία του, ωστόσο δεν έμεινε στα… τετριμμένα, μιλώντας επίσης για το παρελθόν, για τους προπονητές που συνεργάστηκε και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
Ήταν η πρώτη φορά που μίλησε ανοικτά για στόχους. Πάντοτε, σε κάθε συνέντευξη Τύπου, η ατάκα «βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι» είχε τη.. θέση της. Δεν το έκρυψε ούτε τώρα, αλλά το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Ξεκάθαρος στόχος η Ευρώπη, αλλά δεν έκρυψε επίσης τη μεγάλη του επιθυμία. Την κατάκτηση του τίτλου.
Μέσα σε 83 λέξεις ωστόσο, είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια. Μέσα σε 83 λέξεις, «έδειξε» την εικόνα της ΑΕΚ από το 2014 κι έπειτα. Ιδού:
«Η ΑΕΚ Λάρνακας είναι ένας σύλλογος που έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Ήμασταν κοντά στο να κερδίσουμε πρωταθλήματα, κερδίσαμε κύπελλα, ήμασταν στην Ευρώπη… Χρειαζόμαστε όμως αυτή τη μικρή ώθηση που μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε το άλμα για να παλέψουμε για ένα πρωτάθλημα. Δεν είναι όμως εύκολο. Είμαστε ο 5ος καλύτερος προϋπολογισμός στην Κύπρο. Ο κόσμος θέλει περισσότερα, αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν είμαστε από τις ομάδες με την μεγαλύτερη ιστορία στη χώρα και ανταγωνιζόμαστε συλλόγους με περισσότερο μπάτζετ και πιο πολλούς οπαδούς».
Ούτε μία λέξη δεν έπεσε έξω. Όντως η ΑΕΚ μεγάλωσε πολύ, έφτασε κοντά στο να πάρει ένα πρωτάθλημα, κατέκτησε κύπελλο, έπαιξε στην Ευρώπη… Όντως, χρειάζεται το κάτι παραπάνω για να κατακτήσει τον τίτλο. Την επιπλέον μικρή ώθηση, όπως είπε ο ίδιος ο προπονητής της.
Το εκλαμβάνω, προσωπικά, ως ένα μήνυμα προς τον κόσμο. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς παίκτες και προπονητή, μία δυνατή έδρα, χρειάζεται λοιπόν το επιπλέον… σπρώξιμο. Αυτό ακριβώς θεωρώ πως εννοούσε ο Ισπανός τεχνικός…

Ανδρέας Βεντούρης