Για την Εθνική ομάδα, τον αγώνα με τη Ρωσία και τα προβλήματά της, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο τεχνικός της Ένωσης, Μαρίνος Σατσιάς, ο οποίος φυσικά αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα αλλά και στην ομάδα του Παραλιμνίου.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ: «Μετά το πρώτο γκολ η ομάδα αντέδρασε πάρα πολύ καλά. Προσπάθησε να παίξει, να πιέσει, έχασε και 1-2 ευκαιρίες. Αν ισοφαρίζαμε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Μετά το δεύτερο γκολ καταρρεύσαμε. Τα παιδιά απογοητεύτηκαν περισσότερο. Δυστυχώς ήρθε μια βαριά ήττα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε συνηθισμένοι, ούτε όμως κι ότι δεν περάσαμε τα ίδια στο παρελθόν. Δεν μπορώ να πω ότι πάμε πίσω, παίζαμε με μια πιο ισχυρή ομάδα».
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Σαν λαός περιμένουμε πάντοτε περισσότερα. Πιστεύω ότι είναι βαθύ το πρόβλημα, δεν είναι επιφανειακό. Όλα ξεκινούν με τη μη συμμετοχή των Κύπριων ποδοσφαιριστών. Είναι πεντακάθαρο. Πρέπει να εισηγηθούμε να αυξηθεί η ποινή για τον κανονισμό της συμμετοχής των δύο Κυπρίων. Πρόστιμο και μετά αφαίρεση βαθμών. Μία καλή ιδέα που έχω ακούσει στη Ρουμανία, είναι να αγωνίζεται υποχρεωτικά στην ενδεκάδα ένας παίκτης κάτω των 20 ετών. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Δεν βλέπω απ’ όλες τις ομάδες να χρησιμοποιούν δύο Κύπριους. Θα πρέπει να γίνει σταδιακά, αλλά να είναι υποχρεωτικό. Να το επιβάλουμε. Υπάρχει ταλέντο».
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: «Είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα. Μπορείς να χάσεις από οποιαδήποτε ομάδα αν την υποτιμήσεις. Με εξέπληξε ο Άρης, είναι μία καλή εξέλιξη για το πρωτάθλημα. Βλέπουμε στο κάτω διάζωμα να έχουν όλοι βαθμούς και να είναι όλοι κοντά. Το κάνει πιο συναρπαστικό. Και ο Εθνικός που είναι τελευταίος, παίζει καλό ποδόσφαιρο. Του λείπει μια νίκη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ: «Θέλουμε να παραμείνουμε στην πρώτη θέση. Ο στόχος μας είναι η άνοδος στην πρώτη κατηγορία. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σοβαροί για να πετύχουμε το στόχο μας».