Ο Κώστας Μαλέκος αναλύοντας το ντέρμπι ΑΠΟΕΛΑΕΛ μαζί με τον Μιχάλη Παπαγεωργίου αναφέρθηκαν και στην επιστροφή του κόσμου του ΑΠΟΕΛ και το γεγονός ότι από την σκληρή κριτική προς τον Πρόδρομο, ο πρόεδρος πλέον κάθεται μαζί τους στην κερκίδα:
«Αυτό είναι μαγκιά των ΑΠΟΕΛιστών. Ήταν και είναι δύσκολος ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ. Τον καιρό της έντονης κριτικής πέρσι είχε δίκαιο ο κόσμος αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού δεν ξεχνούσαν τις επιτυχίες είτε του Πρόδρομου, είτε του ΑΠΟΕΛ. Αν δεν υπήρχαν στο παρελθόν εκείνες οι επιτυχίες δεν θα υπήρχε αυτή η επιστροφή του κόσμου με τον Πρόδρομο στην προεδρία» είπε ο Μαλέκος.
Το ΑΠΟΕΛ δεν νίκησε τον Ολυμπιακό, νίκησε στο… χίλια την ΠΑΕΕΚ, στις καθυστερήσεις τον Εθνικό και ο κόσμος δεν γιούχαρε: «Ο Πουρσαϊτίδης ήταν μεγάλος παίκτης του ΑΠΟΕΛ και του έδωσε χρόνο ο κόσμος. Αν ήταν άλλος θα ήταν ακραίες οι συμπεριφορές. Με τον Σωφρόνη, από την στιγμή που ο προπονητής κέρδισε τον κόσμο, ξεχάστηκε ότι είναι Απολλωνίστας και είπαν ότι είναι επαγγελματίας προπονητής, τότε πήρε και αυτός τον χρόνο του».
Για το αγωνιστικό: «Ναι μεν έβαλε γκολ ο Κβιλιτάια αλλά θέλω να δω γκολ και από τους ακραίους και γκολ να βγαίνουν από την μεσαία γραμμή».
Τι σου άρεσε; «Ο παλμός του κόσμου που μεταφέρθηκε και στους παίκτες».
Αγωνιστικά τι σου άρεσε: «Είναι πιο ελεύθεροι πλέον οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ με περισσότερα τρεξίματα».
Αυτό είναι προϊόν δουλειάς ή είναι η προετοιμασία του καλοκαιριού και βγαίνει τώρα το αποτέλεσμα της; «Είμαστε στην 9η αγωνιστική. Συνήθως μετά την προετοιμασία του καλοκαιριού η ομάδα είναι απελευθερωμένη και φρέσκια στην 3η-4η αγωνιστική. Όταν έρχεται αυτό στην 9η αγωνιστική σημαίνει ότι είναι κάτι έξτρα».
Είναι σημαντικό που πήρε ντέρμπι το ΑΠΟΕΛ: «Ήταν χάλια και η ΑΕΛ».
Ήταν χάλια η ΑΕΛ ή ήταν καλό το ΑΠΟΕΛ; «Και τα δύο».