Επρόκειτο για μία μεταγραφική κίνηση που δεδομένα προκάλεσε αμφισβήτηση όταν τέθηκε υπό επεξεργασία, μιας και ο Άαρον Ράμσντειλ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η ομάδα του υποβιβάστηκε, και ο νεαρός Άγγλος ήταν στατιστικά ο 16ος καλύτερος τερματοφύλακας του περσινού πρωταθλήματος.
Ωστόσο, στην Άρσεναλ τον πίστεψαν! Διαπραγματεύτηκαν με την πρώην ομάδα του, συμφώνησαν με ένα ποσό κοντά στα 25 εκατομμύρια λίρες, και υπέγραψαν πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του, με το σκεπτικό αρχικά να αποτελεί τον εφεδρικό γκολκίπερ των «κανονιέρηδων», όταν ο Μπερντ Λένο χρειαζόταν ξεκούραση.
Εν τέλει αποδείχθηκε το αντίθετο. Ο Ράμσντειλ είναι βασικός, αποτελεί πιθανώς τον καλύτερο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος, και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εντυπωσιακή αγωνιστική βελτίωση της Άρσεναλ, προσθέτοντας στο «ρεπερτόριό» του και ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις. Θυμίζουμε απλώς τι «βγάζει» στις καθυστερήσεις του ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ, και το φάουλ του Μάντισον, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, στο ματς του «Κινγκ Πάουερ».
Να πάμε και στους αριθμούς; Οκτώ ματς ως βασικός στην Premier League, με την Άρσεναλ να μετρά 6 νίκες και δύο «ισοπαλίες», μην έχοντας ηττηθεί. Τους δικούς του αριθμούς; Πέντε clean sheet, και τέσσερα γκολ παθητικό σε 720 αγωνιστικά λεπτά αθροιστικά.
Τι σημαίνει αυτό; Πως δέχεται γκολ ακριβώς ανά 90 λεπτά, πράγμα που πρακτικά διαψεύδει με τον αριθμό των clean sheet του, και πως οι φορές που έχει δει την εστία του να παραβιάζεται, είναι λιγότερες από το… αντίστροφο! Εντυπωσιακός, απαραίτητος και… διεθνής, ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Άαρον Ράμσντειλ που πιθανώς δεν βλέπει την ώρα να τελειώσει το «διάλλειμα» για τις εθνικές ομάδες και να μεταβεί στο… «Άνφιλντ»!