Δηλώσεις λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία παραχώρησε ο Κύπριος προπονητής ποδοσφαίρου, Σάββας Δαμιανού.

Ο πρώην τεχνικός των Αλκής, Νέας Σαλαμίνας και Εθνικής Νέων και Ελπίδων μίλησε στο Balla για τα τέσσερα παιχνίδια της Παρασκευής και του Σαββάτου και των δύο τελευταίων που διεξάγονται σήμερα Κυριακή.

Αναλυτικά όσα ανε΄φερε:

Για το ΑπόλλωνΔόξα 3-0 : 

«Μπήκε δυνατά ο Απόλλωνας και κατάφερε και σκόραρε νωρίς, μετά το γκολ η Δόξα ισορρόπησε κάπως τον αγώνα. Μέχρι το ημίχρονο είχε και μια κλασική ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας έκανε πολύ καλή διαχείριση και κλείδωσε τη νίκη με ακόμα δύο γκολ, ενω΄ η Δόξα δεν ήταν στο επίπεδο που ήταν στο πρώτο μέρος. Θεωρώ ότι ο Απόλλωνα βρίσκει λύσεις στα αρχικα΄ του προβλήματα που έδειξε και δείχνει ικανός για να ηγηθεί της κούρσας.

Επ’ αυτής της ευκαιρίας να ευχηθώ προσωπικά και καλή ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο σε Χάμπο Κυριάκου και Ιωάννη Πίττα. Το κυπριακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο ο Απόλλωνας τους χρειάζεται δυνατούς».

Για το ΠΑΕΕΚ-Ολυμπιακός 0-0:

«Ένα μέτριο επιπέδου παιχνίδι. Περιμέναμε τον Ολυμπιακό να είναι πιο επιθετικός απέναντι στην ΠΑΕΕΚ, αλλά δεν ήταν. Δεν βρήκαν λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη ομα΄δα της ΠΑΕΕΚ. Από την πλευρά της η ΠΑΕΕΚ με τα δεδομένα της θεωρώ ότι τα πάει περίφημα. Βάζει δύσκολα σε παραδοσιακές ομα΄δες της Α’ Κατηγορίας και σε όλους τους αντιπάλους. Θεωρώ΄ οτι θα περάσουν δύσκολα κι άλλες ομάδες».

Για το ΑΠΟΕΛΑΕΛ 3-0:

«Το ΑΠΟΕΛ άρχισε να θυμίζει ΑΠΟΕΛ. Τα σημάδια φάνηκαν από την προηγούμενη αγωνιστική, ότι θα βελτιώνεται. Πατά καλά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Θεωρώ ότι αν συνεχίσει έτσι θα μπει ξανά σε τροχιά επίτευξης των στόχων του. Οι μεγάλες ομάδες δεν χάνονται εύκολα. Κρίσιμη στιγμή του αγώνα με την ΑΕΛ, η αποβολή. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς ένα αγώνα με παίκτη λιγότερο για μεγάλο χρονικό διάτημα, ιδιαίτερα απέναντι σε μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ και στη φάση που διψά για βαθμου΄ς. Περίμενα αρκετά καλύτερη την ΑΕΛ. Ακόμα και πριν την αποβολή η ομάδα της Λεμεσού δεν ήταν στο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει. Πιστεύω ότι υπάρχει πίεση στην ΑΕΛ και ίσως αυτή η πίεση αν μην την αφήνει να πιάσει τα περσινά στάνταρ απόδοσης».

Για το ΆρηςΑΕΚ 1-0:

«Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο θεωρώ ότι δεν απειλήθηκε. Ανε΄βασε πίεση στο στήσιμο της ΑΕΚ με κλε΄ψιμο μπάλων και έτσι κε΄ρδισε και την αποβολή. Ακολούθησε και το κάθετο παιχνίδι και του βγήκε. Στη συνέχεια ανέλαβε και τα ηνία του αγώνα, όταν ο Άρης έμεινε με 9 παίκτες ήταν φυσιολογικό να αμυνθεί για να κρατήσει το προβάδισμα. Απέναντι σε μια ομάδα που με΄χρι χθες ήταν αήττητη. Κατάφερε ο Άρης δύσκολα να κάνει σωστή διαχείριση και αυτό το τρίποντο είναι υπερπολύτιμο».

Για το ΑνόρθωσηΠάφος FC (17:00):

«Η Ανόρθωση προέρχεται από το ευρωπαϊκό παιχνίδι και από νίκη ψυχολογίας στο πρωτάθλημα. Η ΄έδρα της της δίνει τη δυναμική και θέλει να επανέλθει στις νίκες. Είναι το φαβορί. Όπως είπα και πιο πάνω, οι μεγάλες ομάδες δεν χάνονται εύκολα. Πρέπει όμως να είναι προσεκτική απέναντι σε μια Πάφο η οποία μπορεί να κάνει τη ζημια΄ στον οποιονδήποτε και υπάρχει αρκετή ποιότητα και επίπεδο στο ρόστερ».

Για το Εθνικός-Ομόνοια (19:00):

«Δύο ομάδες που προβληματίζουν με την παρουσία τους στο πρωτάθλημα. Είναι παιχνίδι must-win και για τους δύο. Αναμένεται ότι ο Εθνικός θα προσπαθη΄σει στην έδρα του να είναι διεκδικητικός και δυνατός για να εκμεταλλευτεί το κακό μομέντουμ της Ομόνοιας και να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Από την πλευρά της η πρωταθλήτρια Ομόνοια, δείχνει σημάδια προβληματικά. Έχει όμως αρκετή ποιότητα στο ρόστερ της και είναι μεγάλη ομάδα. Μπορεί να κερδίσει τα παιχνίδια αυτά ανά πάσα στιγμή. Εξαρτάται όμως από το αν θα βρεθούν ή όχι οι ποδοσφαιριστές της σε καλή ημέρα. Έδειξε καλά στοιχεία στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αν δεν δεχθεί γκολ, θα κερδίσει. Φάνηκε ότι τα προβλήματα της Ομόνοιας ξεκινούν όταν δέχεται γκολ».

Για τους Κύπριους προπονητές:

«Επ ευκαιρίας να δώσουμε τα συγχαρητήρια στον Λιάσο Λουκά και στον Μάκη Σεργίδη για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν σε Άρη και ΠΑΕΕΚ. Αποδεικνύουν ότι όταν δοθεί σε Κύπριο προπονητή χρόνος, εμπιστοσύνη, αλλά και χρήμα όπως στην περίπτωση του Άρη, ΄τότε υπάρχει ποιότητα και έδαφος για να πετύχουν.

Πάντα πιστεύω στις δυνατότητες των Κύπριων προπονητών. Φαίνεται από όσους συμμετέχουμε στα σεμινάρια εντός και εκτός Κύπρο και σε ένα υψηλό επίπεδο. Είχαμε και ε΄χουμε εικόνα του τι εστί Κύπριος προπονη΄τής και με τα αποτελέσματα αυτά, είμαι σίγουρος ότι το μέλλον μπορεί να είναι ακόμη πιο αισιόδοξο.

Αν βελτιωθεί και η νοοτροπία μας στην Κύπρο και οι τ΄ροποι που αντιδρούμε σε κάποιες καταστάσεις, τ΄ότε ο Κύπριος προπονητής μπορεί να πάει ακόμη πιο ψηλά».

Τάσος Θεοδώρου