Στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy μίλησε ο προπονητής του Χαλκάνορα Κώστας Λοίζου και ανέλυσε το μεγάλο ντέρμπι του ΓΣΠ ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και στην ΑΕΛ.
Πως περιμένεις το σημερινό ντέρμπι στο ΓΣΠ;
«Είναι ένα κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο ΑΠΟΕΛ βλέπουμε βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια, πήρε η ομάδα κάποιες νίκες συνεχόμενες, σκόνταψε με την Δόξα αλλά θα πρέπει να επιστρέψει. Πρέπει να δείξει χαρακτήρα και να πάρει ένα παιχνίδι ντέρμπι όπως αυτό. Το ΑΠΟΕΛ με νίκη θα βρεθεί για πρώτη φορά στην πρώτη 5άδα, αν είναι δυνατόν να κάνουμε τέτοια κουβέντα για το ΑΠΟΕΛ αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΛ προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα, δεν κατάφερνε να νικήσει και είναι σημαντικό και γι’ αυτήν το παιχνίδι. Από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Κέρκεζ βλέπουμε μια ΑΕΛ διαφορετική με νοοτροπία στο γήπεδο, να ξέρει τι θέλει και να το παίρνει τις περισσότερες φορές».
Που θα κριθεί το παιχνίδι;
«Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι».
Δίνεις προβάδισμα σε μια από τις δύο ομάδες;
«Λόγω έδρας και περιμένοντας και στο ΑΠΟΕΛ αρκετό κόσμο όπως έχω διαβάσει, θα δώσω ένα ελαφρύ προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ γιατί οι παίκτες περιμένω ότι θα νιώσουν την αύρα του κόσμου τους».
Ποια θεωρείς ότι είναι τα δυνατά σημεία του ΑΠΟΕΛ; «Θα το πω κάπως διαφορετικά. Το ΑΠΟΕΛ έχει στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές τους οποίους γνωρίζουμε όπως ο Μάγκλιτσα, ο Οκριασβίλι, ο Κβιλιτάια, ο Ντανίλο και ακόμα δεν έπιασαν ούτε το μισό της απόδοσης που ξέρουμε ότι μπορούν να πιάσουν. Με τον Σωφρόνη αυτοί οι ποδοσφαιριστές περιμένω ότι θα βρουν τα πατήματα τους και με το ανέβασμα τους θα ανέβει και ολόκληρη η ομάδα».
Τι ξεχωρίζεις από την ΑΕΛ; «Η ΑΕΛ έχει ισορροπία στις γραμμές. Επιθετικά όποιον και να βγάλει βγάζοντας κάποιον άλλο δεν πέφτει η ποιότητα. Έχει στην γραμμή κρούσης τον Τσέποβιτς, τον Τσάβες, τον Μαίντεβατς, έχει και εξαιρετικά άκρα. Την ίδια στιγμή βγάζει και μια εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Όλα αυτά πρέπει να τα βγάλει στον απόλυτο βαθμό στο ΓΣΠ γιατί πρέπει να επιστρέψει και αυτή στις νίκες».

Χρίστος Χρίστου