Εξαιρετικές είναι οι αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά από αναμετρήσεις που δεν κατορθώνουν να πάρουν το τρίποντο της νίκης. Το εν λόγω σκηνικό επαναλήφθηκε για πέμπτη φορά στην φετινή σεζόν, με την Μάντσεστερ Σίτι να μετρά δύο διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στην ίδια διοργάνωση, για τελευταία φορά στο ξεκίνημα της περσινής Premier League.
Πολλοί υποστηρίζουν πως το μέταλλο μίας μεγάλης ομάδας, καθορίζεται εν πολλοίς και από την αντίδραση που θα κατορθώσει να βγάλει μετά από κάποιο ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Μία ανέλπιστη ήττα, με ισοπαλία που κανένας δεν περίμενε, ή μία «βαριά» αποτυχία, το δίχως άλλο απρόβλεπτη, όπως αυτή της πρεμιέρας για την Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Τότεναμ.
Αν η εν λόγω λογική, μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα, τότε η Μάντσεστερ Σίτι αδιαμφισβήτητα διαθέτει τις βάσεις για κάτι πολύ… μεγάλο, και στην φετινή σεζόν. Μιλάμε άλλωστε για την περσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας. Την ομάδα που έχει συμμετάσχει στο καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, κατακτώντας το με 98 βαθμούς, και τον σύλλογο που με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο «τιμόνι» του έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα την τελευταία τετραετία, με χειρότερη κατάταξη την 3η θέση του 2016!
Προφανώς λοιπόν δεν αναφερόμαστε σε ένα τυχαίο σύνολο, πράγμα που προκύπτει και από τα αποτελέσματά της. Πέντε φορές οι «πολίτες» έχουν «στραβοπατήσει» σε Αγγλία και Ευρώπη στην τρέχουσα χρονιά. Σε όλες τις περιπτώσεις, στο αμέσως επόμενο ματς στην ίδια διοργάνωση, αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο.
Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα κόντρα στην Τότεναμ. Ήττα με γκολ του Σον, και… δίχως γκολ για 3ο σερί ματς στο ίδιο γήπεδο για τον Καταλανό προπονητή. Δεύτερη αγωνιστική; Σκόρπισε στους «πέντε» ανέμους τη Νόριτς, στο «Έτιχαντ».
Ακολούθησε το 0-0 με την Σαουθάμπτον μερικές εβδομάδες μετά. Η πρώτη «λευκή», εντός έδρας ισοπαλία, μετά από τρία χρόνια. Στην επόμενη αγωνιστική, στέρησε το «αήττητο» σερί από την Τσέλσι, επικρατώντας με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», υπό ολοκληρωτική εμφάνιση.
Ακολούθησε το 2-2 με την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», σε ένα ματς που έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ και αντέδρασε. Ισοπαλία εντός προγράμματος για την Μάντσεστερ Σίτι. Και πάλι όμως… Διόρθωσε τα «κακώς κείμενα» με ένα άνετο 2-0 επί της Μπέρνλι, η οποία δεν έχει σκοράρει στο «Έτιχαντ» εδώ και μία τετραετία. Για περισσότερες δηλαδή από 1000 ημέρες.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ευρώπη, με το 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν και το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι επί γαλλικού εδάφους να «πληγώνει» πολύ την Μάντσεστερ Σίτι. Τα «σπασμένα» πλήρωσε η Κλαμπ Μπριζ.
Πέντε γκολ στην εξόρμηση των «πολιτών» στο Βέλγιο, με πρωταγωνιστή τον Ριγιάντ Μαχρέζ που… λατρεύει να «πληγώνει» την εν λόγω ομάδα στις πιο πρόσφατες συναντήσεις τους.
Και φτάνουμε στο… μετά. Στην τελευταία αγωνιστική επί αγγλικού εδάφους (10η ), η Σίτι ηττήθηκε από την Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οφείλει να είναι… ιδιαίτερα προσεκτική στο ματς του «Όλντ Τράφορντ».
Αυτό αναδεικνύουν άλλωστε οι αντιδράσεις της Μάντσεστερ Σίτι μετά από «στραπάτσα». Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η τελευταία φορά που το εν λόγω στατιστικό δεν επιβεβαιώθηκε, και οι «γαλάζιοι» έκαναν δύο διαδοχικές ήττες σε Αγγλία ή Ευρώπη, χρονολογείται στο… ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου.
Πριν από περισσότερες από 400 ημέρες. Πόσα άλλαξαν από τότε. Πόσο σοβαρεύτηκε η Μάντσεστερ Σίτι και πόσο… μακρινό μοιάζει εκείνο το 5-2 από την Λέστερ στο «Έτιχαντ» στην 3η αγωνιστική της περσινής Premier League, την οποία εν τέλει κατέκτησε…