Η ΑΕΛ ξεκινάει την προετοιμασία της για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, το προσεχές Σάββατο, θέλοντας  να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν μπροστά τους μια δύσκολη έξοδο με το ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία και σε ένα γήπεδο που δυσκολεύονται συνήθως. Από την άλλη είναι και μια πρόκληση για την ΑΕΛ να σταματήσει το αρνητικό σερί, σε αυτό το γήπεδο και να πάρει ξανά την πάνω βόλτα. Το θετικό για την ομάδα είναι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Τόρες και Ριέρα, έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό και πάλι και αυτό μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα.
Η ΑΕΛ ψάχνεται στα τελευταία παιχνίδια αφού είχαν πτώση στην απόδοση τους και αυτό έχει προβληματίσει όλους στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο. Στην ομάδα ξέρουν ότι μπορούν για περισσότερα και περιμένουν ότι θα βρει σύντομα και πάλι η ομάδα τα πατήματα της.
Ο Ντούσαν Κέρκεζ περιμένει να δει αν θα έχει στην διάθεση του τον Έουλερ, με τον Βραζιλιάνο να δοκιμάζει την Τετάρτη να μπει με την υπόλοιπη ομάδα, αφού αύριο Τρίτη θα κάνει ατομικό πρόγραμμα. Αν προλάβει ο Έουλερ θα είναι ένα επιπλέον ατού στις επιλογές της ομάδας και θα σχεδιαστεί ανάλογα η τακτική της ομάδας. Όσον αφορά τον Σάντος ο οποίος συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες, όπως αναμενόταν θα αγωνιστεί με το ΑΠΟΕΛ και θα εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τη Δόξα.

Αριστείδου Μιχαήλ