Θα τεθεί εκ νέου θέμα ομοσπονδιακού προπονητή, ή θα συνεχίσει και την επόμενη 2ετία ο Νίκος Κωστένογλου;
Ο Ελλαδίτης προπονητής, καλείται να βελτιώσει την αγωνιστική και βαθμολογική εικόνα της ομάδας στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της παρούσας διοργάνωσης, ώστε να κερδίσει πόντους και να αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής.
Στα ενδότερα της ΚΟΠ και συγκεκριμένα ο λόγος για τον πρόεδρο Γιώργο Κούμα, ο οποίος έχει υπό το πρόσταγμα του την απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών, προκύπτει αναμονή για την ολοκλήρωση των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας και στη συνέχεια θα αποφασιστεί το μέλλον του Κωστένογλου.
Οι αγώνες με Κροατία, Μάλτα, Ρωσίας και Σλοβενία, καθορίζουν και την τελική πορεία της ομάδας, η οποία πλέον έχει σαν…στόχο να αποφύγει την τελευταία θέση στον όμιλο!
Από εκεί και πέρα, θα προκύψει η απόφαση για την επόμενη μέρα στην Εθνική και ειδικά στο κεφάλαιο προπονητής.
Ο Κωστένογλου, είναι αλήθεια ότι αρχικά, ξάφνιασε θετικά με την παρουσία του αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Τον…βασανίζει και τον δυσκολεύει το… Βατερλό της Μάλτας, καθώς επίσης και άλλα παιχνίδια στα οποία η ομάδα, είχε μία τυπική παρουσία στο γήπεδο.
Καλά θα κάνει ο Ελλαδίτης προπονητής να βρει τρόπο και να βελτιώσει την εικόνα στους αγώνες που υπολείπονται με αποκορύφωμα αυτόν με τη Μάλτα. Αν δεν καταφέρει να νικήσει η Εθνική, ούτε στην έδρα της τους Μαλτέζους, θα είναι πιο δύσκολη η κατάσταση για τον Ομοσπονδιακό προπονητή.
Από την άλλη βέβαια, είναι ευρέως γνωστό, ότι ο Κωστένογλου, δεν ήρθε τυχαία στην Κύπρο, παρά… κατόπιν «συστάσεων» από την Ελλάδα και κατάφερε να βρεθεί στην θέση αυτή, μετά από μία σειρά παρασκηνιακών ενεργειών.
Θα δουλέψει εκ νέου το ίδιο παρασκήνιο υπέρ της παραμονής του; Θα είναι κριτήριο τα επόμενα τέσσερα ματς;
Ή μπορεί να προκύψουν άλλοι λόγοι οι οποίοι θα κρίνουν το μέλλον του στον πάγκο της Εθνικής;
Τέλος Νοεμβρίου…τα νεότερα!

Μιχάλης Παπαγεωργίου