Παρακολουθώ, βλέπε και ακούω συνάμα τον τρόπο με τον οποίο υποδέχονται ορισμένοι διοικητικοί παράγοντες, προπονητές αλλά και φίλαθλοι, την εξέλιξη που παρουσιάζει το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, να αξιολογεί όπως θέλει το σκηνικό. Κατ’ εμένα το θέμα συζήτησης είναι πολύ απλό.
Διανύουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα, το οποίο απεικονίζει κάλλιστα και η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων.
Με 7 αγώνες ( οι 6 αγωνιστικές αφορούν τέσσερις ομάδες) από τους 22 που είναι για τη πρώτη φάση, σημαίνει ότι διανύσαμε ήδη το 1/3 της πρώτης διαδρομής.
Λόγω του ότι η πρώτη διαδρομή, σημαίνει και θέση από την οποία θα μπουν οι ομάδες στην τελική φάση, είναι ιδιαίτερα σημαντική η κατάταξη των ομάδων.
Λοιπόν, το σκηνικό με συμπληρωμένο το 1/3 των αγώνων έχει διαμορφωθεί από την περασμένη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 ως ακολούθως.
1.ΑΕΚ  17
2.Απόλλων     15
3.Αρης 13
4.ΑΕΛ  11
5.Ολυμπιακός 11
6.ΑΠΟΕΛ         9

Αυτές είναι οι ομάδες που συγκροτούν την πρώτη 6άδα. Η Ομόνοια είναι στους 7 βαθμούς και η Ανόρθωση στους 6 βαθμούς, δύο ομάδες, μαζί με την ΑΕΛ και την ΠΑΕΕΚ που έχουν ένα αγώνα λιγότερο.
Λογικά, θα προκύψουν ανακατατάξεις στη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε. Όχι απαραίτητα βέβαια, όμως η εμπειρία στο ποδοσφαιρικό μας  πρωτάθλημα αυτό είναι που λέει.
Ακόμα και αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για ανακατατάξεις, η δική μου συμβουλή, είναι η εξής. Όσοι θεωρούν ότι είναι εύκολο να αλλοιωθεί σημαντικά, η βαθμολογία, πιθανόν να την…πάθουν.
Αν δεν λάβουν σοβαρά υπόψη το σκηνικό, όπως έχει σήμερα, πιστεύω ότι θα εκτεθούν. Πως το εννοώ; Δεν θεωρώ εύκολο και απλό να γίνουν ξανά οι μεγάλες ανατροπές, όπως έγιναν στο παρελθόν. Στηρίζω την άποψη-εκτίμηση σε δύο λόγους.
1. Οι αγώνες είναι λιγότεροι. Συνολικά τέσσερις πιο λίγοι από το παρελθόν σε σύγκριση με τις 26 αγωνιστικές που συνηθίσαμε.
2. Έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί των ομάδων. Όσοι αρνούνται να κατανοήσουν αυτή την πραγματικότητα, πιστεύω ότι πάλι θα εκτεθούν.


Η βαθμολογία (σήμερα) επιβεβαιώνει απόλυτα το αγωνιστικό σκηνικό που διέπει τις ομάδες μας.
Θεωρώ ότι κατά μεγάλο ποσοστό, είναι μία αντιπροσωπευτική βαθμολογία. Πλην βέβαια δύο-τριών αποτελεσμάτων, τα οποία κρίθηκαν από διαιτητικά λάθη. Και πάλι όμως, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη δικαιότητα που συνοδεύει την πορεία των δύο ομάδων (ειδικά) οι οποίες είναι στην 1η και στη 2η θέση.
Ειδικά, της ΑΕΚ. Και γράφω ειδικά, λόγω του ότι νίκησε ολοκάθαρα τη 2η ομάδα που είναι ο Απόλλων, μέσα στο Τσίρειο. Ήδη έφτασε στις τέσσερις σερί νίκες εκ των οποίων οι δύο εκτός έδρας με Απόλλων και Ανόρθωση, νίκησε και την Ομόνοια στην Αρένα, άρα μιλάμε για πορεία ομάδας η οποία δικαιούται να ονειρεύεται την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Δικαιούται όμως και ο Απόλλων. Παρά την παρένθεση που άνοιξε με τις δύο σερί ήττες, εντούτοις είχε προλάβει να κάνει τέσσερις σερί που τον διατηρούν σε απόσταση αναπνοής από την 1η θέση.
Αυτή είναι η πρώτη αποτίμηση για το ΝΕΟ ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα και τη ΝΕΑ τάξη πραγμάτων που ενδεχομένως να κυριαρχήσει!
Η επόμενη αποτίμηση, με το τέλος του πρώτου γύρου, όταν και το δείγμα θα είναι και μεγαλύτερο και ίσως πιο ασφαλές.

Μιχάλης Παπαγεωργίου