Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου νίκησε το Σάββατο (23/10) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στην Αθηαίνου με 4-1 τον Οθέλλο και παρέμεινε μόνη της στην κορυφή του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας με 13 βαθμούς.

Το γράφαμε από το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Μαρίνος Σατσιάς με τους συνεργάτες του έχουν κάνει σοβαρή και προσεγμένη δουλειά στο Παραλίμνι και αυτό αναμένεται να έχει τη δική του αντανάκλαση στα αποτελέσματα των «βυσσινί» κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Είχαμε μάλιστα την άποψη ότι παρά τα προβλήματα και τη διοικητική αβεβαιότητα που υπήρχε τους προηγούμενους μήνες, αυτή η ομάδα με αυτό το τεχνικό τιμ και τις επιλογές που γίνονται, σύντομα θα εκπλήξει θετικά.

Και να που με το πέρας 6 αγωνιστικών, δηλαδή του 1/5 του συνόλου της σεζόν (30 αγωνιστικε΄ς) η ΕΝΠ βρίσκεται μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Φουλ για τίτλο από την αρχή, με την Καρμιώτισσα να βρίσκεται στο -1, ενώ Αλκή, Ερμής, Νέα Σαλαμίνα που θεωρούνταν επίσης από το καλοκαίρι ως φαβορί για την διεκδίκηση του τίτλου έχουν μείνει πολύ πίσω.

Πάντως, ο Μαρίνος Σατσιάς το έχει κάνει ξανά αυτό, αν θυμηθεί κανείς την πορεία που είχε κάνει η Ομόνοια Αραδίππου στις αρχές της περιόδου 2017-19 όταν ήταν προπονητής της, ξανά στη Β’ Κατηγορία.

Αυτά να λέγονται, καθώς στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά στο τέλος της ημε΄ρας για τον καθένα είναι το αποτέλεσμα και οι αριθμοί.

Σε αυτό προστίθεται και η πρόκριση της ΕΝΠ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κόκα Κόλα στις 29 Σεπτεμβρίου όταν στη διαδικασία των πέναλτι στο Τσίρειο Στάδιο μετά το ισόπαλο 2-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση, απέκλεισε τον Άρη στον Α’ Γύρο του θεσμού.

Από εκεί και πέρα, στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και τα πάντα είναι πιθανά. Για την ώρα, αυτό που μετρά και μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι η ΕΝΠ έβαλε τις πιο γερές βάσεις για να διακριθεί στη φετινή σεζόν και αυτό έχει το δικό της… αρχιτέκτονα.

Χωρίς έπαρση και με τη διατήρηση της ταπεινότητας του, μπορεί να τα καταφέρει και ήδη όσοι τον εμπιστεύτηκαν μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους.

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΠ:

1η αγωνιστική: ΕΝΠ-Ερμής 0-0

2η αγωνιστική: Νέα Σαλαμίνα-ΕΝΠ 0-1

3η αγωνιστική: ΕΝΠ-Αγία Νάπα 3-0

4η αγωνιστική: Καρμιώτισσα-ΕΝΠ 1-3

5η αγωνιστική: ΕΝΠ-Ολυμπιάς Λυμπ. 0-1

6η αγωνιστική: Οθέλλος-ΕΝΠ 1-4

7η αγωνιστική: ΕΝΠ-ΠΟ Ξυλοτύμπου —

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

 

Τάσος Θεοδώρου