Μπορεί κάποιος να τη χαρακτηρίσει σαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη, αλλά δεν είναι τόσο απλό.
Είναι πολύ πιο σημαντικό το αποτέλεσμα που πήρε το ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο. Καταρχήν μία νίκη που ανεβάζει βαθμολογικά και ψυχολογικά τους πάντες. Και τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο.
Ήταν μία νίκη, πάνω σε αντίπαλο ο οποίος είχε σημαντική βαθμολογική διαφορά πριν τον αγώνα και μάλιστα με πολλά, πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα.
Μετράτε απουσίες. Ντανίλο, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι, Πολυκάρπου συν τους Ντε Βινσέντι και Σάντος, ενώ έχασε και τον Τσεπάκ πολύ νωρίς.
Δικαιολογία; Υπό προϋποθέσεις ναι. Γιατί, μιλάμε για 7 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ίσως να ήταν στην βασική 11άδα.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η παράμετρος, που λέει ότι το ΑΠΟΕΛ, έπρεπε κάποια στιγμή να δείξει ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω στην κούρσα του πρωταθλήματος.


Να μην είναι συνεχώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με την κάκιστη βαθμολογική του θέση.
Βλέπετε ήδη το βαθμολογικό άλμα που έκανε με το αποτέλεσμα. Από την 11η θέση, πλησίασε την πρώτη 6άδα.
Αν τώρα, γίνει ανάλυση του αγωνιστικού προσώπου που παρουσίασε στο Τσίρειο, σαφώς και δεν δικαιούται κάποιος να πανηγυρίζει.
Μία ομάδα, η οποία έβγαλε και πάλι θέματα και αδυναμίες. Όμως από την στιγμή που πήρε την ουσία και κατάφερε να πετύχει δεύτερη συνεχή νίκη, πιθανόν να λειτουργήσει θετικά στη συνέχεια.
Άρα λοιπόν, στο ΑΠΟΕΛ, θα πρέπει να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα στο Τσίρειο. Από τη μία να βελτιωθεί όσο γίνεται το αγωνιστικό πρόσωπο και από την άλλη να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.
Κρατάμε επίσης και τη νέα συγκλονιστική παρουσία των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ. Μπορεί να μην πλησιάζουν σε αριθμό τα πραγματικά δεδομένα, όμως ακόμα και οι χίλιοι που πήγαν στο Τσίρειο, στέλνουν μηνύματα.
Ειδικά, σε εκείνους που επιμένουν να μην πηγαίνουν γήπεδο…