Με το να κοιτάς πίσω, δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον. Το μόνο που μπορείς να κρατήσεις, είναι τα αρνητικά για να τα διορθώσεις. Αυτό είναι που κάνουν στην Ανόρθωση και θέλουν να πράξουν, από το παιχνίδι με την ΑΕΚ και έπειτα.
Το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ πριν από τη διακοπή, δεν σήμανε την αντεπίθεση. Και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με την Φλόρα. Μάλλον καθησύχασε την αρνητική κατάσταση… Τα αμυντικά προβλήματα κρύφτηκαν κάτω από το «χαλί» στη… σκιά της νίκης του ντέρμπι. Τώρα έρχεται άλλο ένα, όμως τίθεται το ερώτημα εάν μπορεί η Ανόρθωση να αρχίσει την αντεπίθεσή της. Και αυτό διότι ακολουθεί πρόγραμμα «φωτιά» αφού μετά την ΑΕΚ, παίζει κατά σειρά με Ομόνοια (εκτός), Φλόρα (εκτός), Πάφο (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Γάνδη (εντός), Απόλλων (εντός).
Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι και σήμερα, δεν της αφήνουν περιθώρια να κοιτάξει… πέραν από το πρωτάθλημα, στο οποίο έχει μείνει ήδη αρκετά πίσω. Με μόλις έξι βαθμούς σε πέντε παιχνίδια, δεν μπορεί να κοιτάει μακριά. Χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη με την ΑΕΚ, όπως αυτή κι αν έρθει. Και για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και την αντίπαλό της, αλλά και για να μην τεθεί από νωρίς… νοκ άουτ.
Πρέπει οπωσδήποτε να βρει τη νοοτροπία νικητή, που είχε αρχίσει να «χτίζει» στην Ευρώπη τον Αύγουστο και έμεινε στη… μέση.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα και εκτός αποστολής, πλην απροόπτου θα είναι οι Αμπαρτζουμιάν και Μπουσουλάτζιτς. Οι Κορέια και Αντωνιάδης έχουν ανεβάσει ήδη ρυθμούς και θα είναι διαθέσιμοι για το ντέρμπι.

Κύπρος Εγγλέζος