Προέρχεται από δύο ήττες και είναι προτελευταία στη βαθμολογία. Αυτά από μόνα τους αποτελούν στοιχεία τα οποία επιβάλλουν στην Ανόρθωση να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι της Παρασκευής κόντρα στην Ομόνοια.
Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Από πλευράς προσέγγισης του αγώνα, ψυχολογίας, αυτοπεποίθησης και τα… υπόλοιπα που ξέρει καλύτερα ο Τιμούρ Κετσπάγια, που προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του για το ντρέρμπι της αγωνιστικής.
Αυτό όμως που πρέπει να… σπάσει για να νικήσει η Ανόρθωση, είναι η αρνητική παράδοση που μετράει πλέον με τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο κόντρα στους «πράσινους». Συγκεκριμένα η τελευταία νίκη ήταν στις 6/5/2018 κόντρα στην Ομόνοια εντός έδρας με 2-1. Έκτοτε, μετράει  πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες σε ματς πρωταθλήματος, ενώ έχασε και το Σούπερ Καπ στα πέναλτι από την ομάδα της Λευκωσίας. Ακόμα ένα επιπλέον κίνητρο για… την εξιλέωση του Τιμούρ, μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.
Υπάρχει το ενδεχόμενο στο αγωνιστικό κομμάτι να αρχίσει το ντέρμπι ο Λάζαρος αντί του Πόποβιτς, ενώ ο Τιμούρ προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει κι άλλες αλλαγές με μία εξ’ αυτών να αφορά και τον επιθετικό κορυφής. Φυσικά, αν είναι στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας οι Ρισβάνης και Αμπαρτζουμιάν που έχουν ήδη ανεβάσει ρυθμούς, σαφώς και θα μπουν στην 11άδα αντί των Κορρέα και Αντωνιάδη. Σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Κύπρος Εγγλέζος