Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε ένα πολύ κακό φεγγάρι μετά τις ήττες από Λέστερ και Λίβερπουλ και καλείται να ανακάμψει απέναντι στην Τότεναμ, σε ένα ντέρμπι που μπορεί να κρίνει τη θέση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.
Ωστόσο, η κακή επίδοση των «κόκκινων διαβόλων» καταγράφεται και στα στατιστικά της αφού βρίσκονται στην τελευταία θέση των clean sheets έχοντας κρατήσει μόλις μία φορά ανέπαφη την εστία της, ενώ είναι η ομάδα που επιχειρεί τα λιγότερα τάκλιν σε ολόκληρη τη λίγκα.
Ακόμη μία κατηγορία που υστερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος είναι ο χρόνος στον οποίο βρίσκεται σε θέση οδηγού σε ένα παιχνίδι. Η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στη 14η θέση της σχετικής λίστας καθώς έχει βρεθεί μπροστά στο σκορ για μόλις 140 λεπτά, λιγότερο χρόνο από την προτελευταία Μπέρνλι που μετράει 147 λεπτά ως «οδηγός» σε έναν αγώνα.
Αντίθετα στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τσέλσι που έχει βρεθεί να προηγείται στο σκορ για 462 λεπτά ενώ στη δεύτερη θέση συναντάει κανείς τη Λίβερπουλ που υστερεί μόλις 4 λεπτά των «μπλε».