Με τον Βινίσιους να πετυχαίνει δυο υπέροχα γκολ, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέκαμψε, μετά τη γκέλα μεσοβδόμαδα με Οσασούνα, και επικράτησε 2-0 στην έδρα της Έλτσε, αποτέλεσμα που επαναφέρει την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στην κορυφή, ισόβαθμη της Σοσιεδάδ.

Η Έλτσε είχε μια καλή στιγμή στο 19ο λεπτό με τον Λούκας Μπογέ. Ο πρώην μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, με ωραία προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, από τα αριστερά, και εξαπέλυσε έναν… κεραυνό, με τον Κουρτουά να αποκρούει με το ένα χέρι. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό. Οι παίκτες του Αντσελότι αναπτύχθηκαν πολύ ωραία, ο Μαριάνο Ντίαζ, με τακουνάκι λίγο έξω από την περιοχή, τροφοδότησε τον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, με ωραίο πλασέ, έκανε το 0-1. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 39′, η Έλτσε είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως, ο Λούκας Πέρεθ αστόχησε από θέση βολής.

Στο 64′, νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Ραούλ Γκούτι να σουτάρει και τον Κουρτουά να διώχνει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ραούλ Γκούτι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Έλτσε με δέκα παίκτες. Έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ρεάλ Μαδρίτης πίεσε και έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 73ο λεπτό. Ο Μόντριτς, με κάθετη πάσα, βρήκε τον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κίκο Κασίγια, διπλασιάζοντας τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, πάντως, η Έλτσε των δέκα παικτών άγχωσε τη Ρεάλ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν διπλό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Μίγια βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουρτουά, δεν αστόχησε και η Έλτσε μείωσε σε 1-2. Οι παίκτες του Αντσελότι κράτησαν την ψυχραιμία τους και έφυγαν με το διπλό που την επαναφέρει στην κορυφή.

ΕΛΤΣΕ: Κίκο Κασίγια, Παλάσιος, Έντσο Ρόκο, Μπίγας, Μοχίκα, Φιντέλ (81′ Μίγια), Μασκαρέλ (81′ Μαρκόνε), Ραούλ Γκούτι, Παστόρε (71′ Γκουμπάου), Μπογέ (81′ Τέτε Μορέντε), Λούκας Πέρεθ (71′ Μπενεντέτο)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Λούκας Βάσκεθ (65′ Καρβαχάλ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μαρσέλο (65′ Μεντί), Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (84′ Καμαβινγκά), Ροντρίγκο, Βινίσιους (85′ Αζάρ), Μαριάνο