Η ευχάριστη βραδιά για τους φίλους της Μονακό δεν ολοκληρώθηκε με τη σημαντική νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα (70-62) στη σάλα Gaston Medecin. Αντιθέτως, υπήρξε και… μεταγραφική συνέχεια, η οποία μάλιστα ήταν εντυπωσιακή.

Ο Ντουέιν Μπέικον (1.98μ.), με προϋπηρεσία τεσσάρων σεζόν και 207 αγώνων στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της Μονακό.

Ο 26χρονος γκαρντ-φόργουορντ είχε επιλεγεί το 2017 στο νο40 του NBA Draft από τους Πέλικανς κι ακολούθως αγωνίστηκε τρία χρόνια στους Χόρνετς. Πέρσι στελέχωνε τους Ορλάντο Μάτζικ, έχοντας κατά μέσο όρο 10.9 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ σε 72 εμφανίσεις.

Προ δύο εβδομάδων «κόπηκε» από το ρόστερ των Νικς, με τους οποίους πέρασε ένα μεγάλο διάστημα της pre-season. Ως free agent, λοιπόν, αποφάσισε να έρθει στην Ευρώπη.

Οι Μονεγάσκοι ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους μαζί του με συμβόλαιο διάρκειας έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Μπέικον, απόφοιτος του πανεπιστημίου της Φλόριντα Στέιτ, αφήνει για πρώτη φορά στην καριέρα του τις Ηνωμένες Πολιτείες κι αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το σύνολο του κόουτς Ζβέζνταν Μίτροβιτς στα «φτερά».