Για πρώτη φορά από το 2016 η Μάντσεστερ Σίτι χάνει ματς στο Λιγκ Καπ! Η Γουέστ Χαμ μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πετάει εκτός συνέχειας στον θεσμό και τους «πολίτες» με το 5-3 στα πέναλτι και συνεχίζει στα προημιτελικά! Στα πέναλτι και το Λέστερ – Μπράιτον. Με 11 αλλαγές και μέτρια εικόνα η Λίβερπουλ έφτασε στο 2-0 επί της Πρέστον με τον Οριγκί να σκοράρει με εκπληκτική τακουνιά, ο Μόουρα χάρισε την πρόκριση στην Τότεναμ με το 1-0 επί της Μπέρνλι. Συνεχίζει στα προημιτελικά η εντυπωσιακή Μπρέντφορντ με το 2-1 επί της Στόουκ.

ΠΡΕΣΤΟΝ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-2
Ο Γιούργκεν Κλοπ άλλαξε όλη την Λίβερπουλ, έδωσε την ευκαιρία και στους νεαρούς Μόρτον και Μπερ να παίξουν από την αρχή στο ματς και στα πρώτα λεπτά οι «κόκκινοι» απλά είχαν… κατασκηνώσει στα αντίπαλα καρέ. Η Πρέστον είχε καταφέρει να μη διατρέξει τεράστιους κινδύνους και μάλιστα στο 26′ είχε την πρώτη τεράστια ευκαιρία του ματς, με τον Ποτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να μην καταφέρνει να νικήσει τον Αντριάν.
Ο Ισπανός μάλιστα σταμάτησε κι ένα σουτ του Σον Μαγκουάιρ λίγο αργότερα, για να διώξει και ο Νίκο Γουίλιαμς πάνω στη γραμμή το follow-up. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν ήταν καθόλου χαρούμενος με ό,τι έβλεπε και ο κόσμος της Πρέστον είχε αναθαρρήσει…
Ο Γερμανός τεχνικός προσπαθούσε ν’ αφυπνίσει τους παίκτες του και στο δεύτερο ημίχρονο αφού η Λίβερπουλ δεν ήταν καθόλου καλή. Η 11άδα των παικτών που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής φανέρωνε τεράστια απόσταση από τους βασικούς παίκτες της ομάδας. Τελικά ο Τακούμι Μιναμίνο στο 62ο λεπτό από σέντρα του Νίκο Γουίλιαμς κατάφερε να βάλει μπροστά τους «κόκκινους». Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε από τον Ντιβόκ Οριγκί στο 84′ με μαγική τακουνιά!

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 5-3 πεν. (0-0 κ.α.)
Η Σίτι, επίσης με πολλές αλλαγές και με τον Στέρλινγκ να παίρνει φανέλα βασικού στην αναμέτρηση, έπρεπε να παίξει ποδόσφαιρο υπομονής στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου που ήταν ασφυκτικά γεμάτο από 60.000 οπαδούς. Οι Λονδρέζοι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι ώστε να μην επιτρέψουν στους Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Πάλμερ και Στέρλινγκ να φανούν απειλητικοί.
Το ματς άνοιξε κυρίως στο δεύτερο μέρος, ο Αρεολά άρχισε να έχει πολύ περισσότερη δουλειά στα γκολπόστ της Γουέστ Χαμ με τις ευκαιρίες που έφτιαχνε η Σίτι για το γκολ, ωστόσο, το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι.
Εκεί, ο Φιλ Φόντεν είδε τον Αρεολά να του μπλοκάρει τη δική του εκτέλεση και οι Λονδρέζοι πανηγύρισαν την τεράστια πρόκριση με το τελικό 5-3! Για πρώτη φορά από το 2016 ηττήθηκε στη διοργάνωση η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΤΟΤΕΝΑΜ 0-1
Ο Χάρι Κέιν ηγήθηκε μιας αρκετά διαφοροποιημένης Τότεναμ στην αναμέτρηση με την Μπέρνλι και ήταν ο κύριος εκφραστής των σημαντικών επιθέσεων των «σπιρουνιών» στο ματς. Και όταν δεν επιχειρούσε εκείνος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, προσπαθούσε να φτιάξει καλές στιγμές για τους συμπαίκτες του, όπως έγινε με την πάσα στον Λο Σέλσο στο 67′, δίχως όμως εκείνος να καταφέρει να νικήσει τον Πόουπ από κοντά.Και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε το γκολ από τον Λούκας Μόουρα. Ο Βραζιλιάνος από σέντρα του συμπατριώτη του, Έμερσον, που ξεχύθηκε μπροστά από δεξιά, έκανε κεφαλιά δίχως καν να χρειαστεί να κάνει άλμα, γράφοντας το 1-0 στο 68ο λεπτό.

ΣΤΟΟΥΚ-ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ 1-2
Η Μπρέντφορντ που πέρυσι έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά, με τον Ιβάν Τόνεϊ να συνεχίζει στους… ρυθμούς αλά Πρέμιερ, κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Κάνιος στο 22ο λεπτό για να πάρει το προβάδισμα απέναντι στην Στόουκ. Ο Τόνεϊ δεν θα έμενε έξω από τον χορό και στο 40ο λεπτό ήταν εκείνος που έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο των «bees» για το 2-0 με μακρινό σουτ.
Η Μπρέντφορντ έδειχνε στην Στόουκ πως εκείνη δεν είναι Γουότφορντ, την οποία οι «πότερς» είχαν πετάξει εκτός συνέχειας στην προηγούμενη φάση. Στο 57ο λεπτό οι «πότερς» με πανέμορφο σουτ του Σόιερς μείωσαν σε 2-1 για να προσπαθήσουν να ξαναμπούν στο ματς, Τελικά η ομάδα του Φρανκ πέρασε στα προημιτελικά.